| ClaudiuBigu a întrebat:

Am cumparat un bilet de avion Bucuresti-Toronto (Canada) cu aprox. 4 luni inainte; cumparand pentru prima oara nu am stiut de existenta biletelor rambursabile si nerambursabile si nici nu am fost informat in vreun fel; intre timp a intervenit ceva si am vrut sa il anulez asa ca am trimis un email companiei (www.avion.ro) pe 17 feb 2014 iintrebandu-i ce suma voi primi inapoi daca anulez biletul si care este ultima zi cand pot face asta... urmatoarea zi am fost sunat sa imi spuna ca ultima data cand pot sa anulez este 18 feb (cam mare coincidenta) si ca biletul este nerambursabil si voi primi doar 70 euro - taxele de aeroport.
Acum nu stiu cum sa procedez sa pot reupera acei bani sau macar o parte din ei, suma platita - 600 euro mentionez ca mai sunt 2 luni jumatate pana la data plecarii.

Răspuns Câştigător
| alessia5158 a răspuns:

Inainte de confirmarea rezervarii ai fi putut accesa link-ul companiei aeriene cu care zbori --- ai fi aflat, astfel, conditiile de modificare sau de anulare a biletului de zbor. Verifica macar acum daca agentul autorizat al transportatorului, respectiv e-Travel Atena(http://www.avion.ro/misc/company) are dreptate sau nu returnandu-ti doar taxele de aeroport.

p.s. citeste si continutul punctului 20 din intrebari frecvente al site-ului avion.ro :http://www. avion.ro/misc/faq

| ClaudiuBigu explică (pentru alessia5158):

Multumesc foarte mult pentru ajutor.dar chiar nu stiu cum sa verific daca are dreptate sau nu?

| alessia5158 a răspuns (pentru ClaudiuBigu):

Cauta informatii pe site-ul oficial al fiecarei companii cu care calatoresti pana la Toronto.De exemplu, una din companiile cu care am calatorit pana la Amsterdam(unde am schimbat avionul si compania de zbor) a fost KLM --- informatii/reguli am gasit aici :http://www.klm.com/....../index.htm

vezi, aici, la AirFrance :http://www.airfrance.com/RO/ro/local/transverse/footer/edito_cgt3_ro.htm

p.s.Nu-ti face prea mari iluzii! --- in general, companiile returneaza pretul biletului daca ai motive "beton" (boala, moarte )

2 răspunsuri: