| Alexandrastefaniaualy a întrebat:

Am vorbit cu o persoana si am stabilit sa imi trimita prin curier un pachet. Am primit coletul, am platit, insa cand l-am deschis am observat ca nu este cel din poza. L-am sunat pe individ, dar mi-a blocat numarul. Ii stiu numele si orasul din care e. Ce poate face politia in privinta asta?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| OmuletulCelom a răspuns:

Ce poate face? Practic nimic, dacă ai niște dovezi clare, adică sa poți demonstra ca ai fost înșelat, iar politia e de acord sa se bage în cazul tău, poate sa ii facă un dosar penal și sa îți returneze banii dar sunt șansele foarte mici sa se întâmple asta... Repet, ai nevoie de niște dovezi cât mai clare și credibile, inclusiv data când ai comunicat cu vânzătorul, când s-a trimis coletul, poze cu anunțul adică produsul din anunț și ce ai primit tu, convorbiri dacă este posibil.
Nu știu ca vei avea prea mare succes cu primirea banilor înapoi, pentru ca e și vina ta aici, de ce?
1. Niciodată banii nu se trimit primii la vânzător privat, dacă e firma legitima aia e alta treaba, dar în cazul tău e privat, nu se trimit NICIODATĂ banii primii.
2. Trebuia sa verifici când a ajuns coletul sa vezi dacă este ce ai cumpărat (asta se aplica pana sa nu fi dat banii, dacă ai dat banii întâi nu mai ai ce sa faci), trebuia verificat de fata cu curierul, dacă nu accepta curierul asta, trebuia sa ii spui,, ia ți-l și fa ce vrei cu el, dacă nu pot sa verific ce este înăuntru, spălate pe cap cu el" și gata.

Dacă nu reușești nicicum, vorbește cu un avocat dacă poți sa dai un judecata pe respectivul vânzător, și ai rezolvat cazul!

2 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Poti sa-i faci plangere penala pentru inselaciune, bineinteles daca poti dovedi ca este adevarat ce spui.

| Clorox a răspuns:

Cu dovezi poti face orice...