| 拉维尼亚 a întrebat:

Bună! Am cerut niște informații despre adresa unei persoane prin e-mail unei primării dintr-un oraș din Germania și am primit răspuns înapoi că o să primesc informațiile respective prin poștă. Întrebarea mea este, cam cât ar dura să ajungă plicul respectiv din vestul Germaniei în București? Am încercat să îi întreb tot pe ei, dar nu am primit niciun răspuns și nici nu știu ce serviciu de curierat au folosit.
Mulțumesc!

11 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Daca se trimit prin curierat rapid, atunci corespondenta iti ajunge intr-o saptamana.
Prin posta "normala", in 3-5 zile ajunge in Romania, iar la tine in... cateva saptamani.

| darrio2007 a răspuns:

In locul tau, m-as intreba cat dureaza pana vor gasi persoana respectiva.

| 拉维尼亚 explică (pentru darrio2007):

De găsit au găsit-o pentru că mi-au zis asta deja, mi-au zis și că mi-au trimis plicul, din nu știu ce motiv genul ăsta de informații nu se pot da pe e-mail, ci doar prin plic la adresa ta. Dar nu mi s-a răspuns la întrebarea cam în cât timp ajunge și eu nici nu știu germană ca să reformulez întrebarea.

| apoIIo a răspuns:

1-2 saptamani poate 3 din cauza pandemiei.

| 拉维尼亚 explică:

Lasă-mă cu poveștile ăstea, e perfect legal să primesc aceste informații și nu am nevoie de acordul lui pentru asta, cu condiția să nu le dau mai departe și nici nu le folosesc în scopuri necinstite. Este vorba despre un prieten vechi cu care am pierdut legătura la un moment dat, este german nu român și locuiește acolo dintotdeauna, și nu, nu i-am cerut niciodată nimic. Și da, sunt sigură că i-ar plăcea să îl contactez din nou. Dar toate chestiunile astea nu te privesc pe tine, întrebarea mea era despre altceva.

| floresdemayo a răspuns (pentru 拉维尼亚):

Eu cred că intra in sfera informatiilor confidentiale si nu ti-o vor divulga

Probabil că esti sincer(ă), cauți un prieten pe care iti doresti să-l revezi, să-l contactezi. Dar ei nu se pot baza doar pe aceste declaratii, solicitate prin telefon sau prin alte mijloace cu care tehnologia ne vine in ajutor.
Adresa cuiva nu se deconspiră, nici măcar de poliție, fără a lua, eventual, legătura cu celălalt și a-l intreba dacă te cunoaște, dacă e de acord să îi dea mai departe datele de contact etc. Și nu cred că își pierd ei timpul cu astfel de investigații. Țin de atributiile politiei, nu de ale primariei. Sunt și acolo niște proceduri, care trebuie respectate.
Chiar si tie ti-a ridicat un semn de intrebare, prin faptul că ți-au cerut adresa de domiciliu, pe "motiv" că vor să îți trimită informatiile printr-un plic, căci, dacă voiau, le lua doar câteva secunde, să iti dea toate informatiile prin email.
Tu ești prietena lui, e -adevarat, poate că ți-e dor de el. Și dacă el nu vrea să te revadă? Habar nu ai cât de mult se poate schimba un om in decursul unui timp, ori au diverse motive să spună "nu!".
Ori, cum ar fi, dacă mâine, un dusman de-al lui, care-i vrea răul, ori il vrea mort, ar solicita același lucru, la primăria orasului respectiv, și ar simula că ii e prieten din copilarie si arde de nerabdare sa il imbratiseze (bineinteles, in felul lui).
De aceea zic, nu cred că te vor ajuta. Te amăgesc (desi, nemtilor, știu că nu le stă in fire).
Dar, s-ar putea să dureze, până il contactează pe celălalt.
Sper că nu te-ai supărat pe mine. happy

Legat de intrebare,
un plic din Germania, soseste in 14 zile, cel mult. Din State mi-a ajuns in 20 de zile. Germania e mai aproape...

| 拉维尼亚 explică (pentru floresdemayo):

Apreciez răspunsul lung și dezvoltat, dar l-ai scris degeaba. Nu înțeleg de ce tu și alții sunteți atât de preocupați de motivul pentru care vreau eu să îi scriu, e fix problema mea, e o chestiune personală și nu trebuie să dau nimănui explicații de ce vreau fac asta sau ce relație am eu cu persoana respectivă. Dar asta e fix tipic românesc, să te frece grija ce face celălalt și de ce. Eu am cerut răspunsuri în legătură cu altceva, în niciun caz păreri subiective de ce ar trebui să fac un lucru sau nu. Eu nu m-am amestecat în viața ta personală, așa că te rog nici tu să nu o faci. De carte de telefoane ai auzit? Conține adresele oamenilor fără să fie întrebați dacă sunt sau nu de acord și se pot achiziționa, chiar eu am avut una din orașul meu.
Te duci prea departe cu imaginația, este un document pe care îl semnezi înainte să primești informațiile, precum că nu vei folosi informațiile în scopuri necurate, iar dacă le folosești așa, evident că vei răspunde în legătură cu asta.
Cum ziceam, m-am interesat dinainte de acel serviciu și e perfect legal și realizabil.
Mai bine du-te și amăgește în altă parte, pari expertă în părerologie.

| floresdemayo a răspuns (pentru 拉维尼亚):

Nu te-am intrebat DE CE il cauti. Nici nu mă interesează, dacă vrei să-l pupi sau vrei să-i tragi una. Suferi din greu de analfabetism functional. Fac pariu pe ORICE ca nu vei primi ce aștepti. Să fii sănătoasă! Nu dau doi bani pe naivitatea ta!

| 拉维尼亚 explică (pentru floresdemayo):

Problema ta este că îți dai cu părerea și faci scenarii care nu au nicio legătură cu întrebarea mea. Nu poți să te limitezi strict la întrebare sau să ignori cu totul întrebarea dacă nu ai un răspuns pertinent?
Tu vorbești despre un subiect fără să ai vreo cunoștință de cauză, zici că nu e posibil, dar de unde știi tu, te-ai documentat, ai făcut cercetări, ai trecut prin asta până acum? Pe ce se bazează răspunsul tău, pe imaginație și habarnism?
Acum s-a trezit din nou părerologul din tine sa își dea cu părea despre nivelul meu de educație. Am două mastere, și am studiat și în străinătate, nu cunoști nimic despre mine ca să îți dai cu părerea, doar vorbește invidia și lipsa ta de tact.
Poți să faci pariu cu ce vrei, du-te și la păcănele din partea mea și "dezamăgește" și pe acolo.
Ce o să primesc eu înapoi nu e deloc problema ta, vezi-ți de viața ta, terminat-o.
Dacă tot zici că nu dai doi bani, nu te-ai fi sinchisit să îmi scrii înapoi, dar mori de ciudă, trebuie să îți hrănești orgoliul cu ceva.

| floresdemayo a răspuns (pentru 拉维尼亚):

Fă ce crezi, dacă atât te "duce", ceea ce ai pe umeri.
Pa, masterando in prostologie! Și in chinezologie. Da, ai două. Să nu le recomanzi nimănui.

| 拉维尼亚 explică (pentru floresdemayo):

Iar a scris orgoliul ăla imens din tine. Mă mir cum de te suporți tu pe tine însăți. Măcar eu am ceva pe umeri sper deosebire de părerologii schizofrenici ca tine.
Au revoir!