| Bianca26bb a întrebat:

Pe mine ma pasioneaza lb. romana si limbile straine, istoria nu. La ce profil pot sa dau? Ma gandesc sa dau la filologie dar am inteles ca se face istorie la greu sad... So what can I do? >:"

Răspuns Câştigător
| AikkoxD a răspuns:

Buna. Si pe mine ma pasionau foarte mult romana si limbile straine. La istorie am avut mereu medie intre 7 si 9. De asta am urat-o si o urasc si acum. Chiar daca nu suport matematica si tot ce tine de ea, eu am intrat la profil real, mate-info.
De ce? Intr-un fel m-au obligat parintii. In altul, am vrut sa fiu aproape de prietenul meu. E adevarat, realu' e cu mult, dar mult mai avantajos decat filologia, dar se intra foarte greu. Din cate stiu la filologie este o singura clasa si faci romana /limbi straine vreo 7 ore pe saptamana, istorie vreo 2-3, matematica si restul 3 sau mai putin. Tu trebuie sa te gandesti foarte bine. Daca intr-adevar te pasioneaza romana si limbile straine, atunci intra la filologie. Te sfatuiesc sa te mai interesezi, banuiesc ca acum esti clasa a 8-a nu? Daca te intelegi cat de cat cu matematica / informatica /fizica etc. nu ezita sa intri la Real.Matematica te dezvolta extrem de mult! Chiar daca eu o urasc, si presupun ca si tu. laughing
Deci te sfatuiesc sa vorbesti cu parintii, cu unele cunostinte d'ale tale care au trecut prin asta si te pot ajuta sa alegi.
Dar tu trebuie sa decizi singura, nu sa te oblige altii, cum mi s-a intamplat mie intr-un oarecare fel.

2 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
Sunt clasa a IX-a si sunt la filologie tot pentru ca ma pasioneaza Limba Romana si limbile straine.Nu prea-mi place asa mult istoria...chatterbox dar daca inveti, te straduiesti putin, vei vedea ca nu e asa de greu cum se spune.
Daca dai la Stiinte Sociale...se face si acolo multa istorie, poate chiar mai multa decat la filologiesadDeci... daca vrei si iti place, eu iti recomand profilul filologiekiss >:d

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ma, nu se face istorie la greu. eu sunt la filo, si fac 2 ore pe saptamana de istorie thinking eu zic ca rezisti. thinking