| Pesca1235 a întrebat:

Buna seara, m-am mutat in data de 13 august in chirie, iar acu in septembrie au venit facturile de pe luna precedenta. Proprietarul m-a instiintat ca trebuie ca eu sa le platesc. Tin sa mentionez ca n-am semnat nici un contract, a fost la mica intelegere. Nu trebuia sa platim jumate-jumate?! Avand in vedere ca ei au stat pana-n data de 12 august?

Răspuns Câştigător
| anonimg a răspuns:

Pe factură îți arată perioada de consum pentru care a fost emisă. Plătești doar pentru zilele în care ai stat acolo și care se găsesc în perioada de facturare.
Sunt și facturi pe care nu este trecută perioada de consum. La acestea plata totală se împarte la numărul de zile ale lunii. Așa vezi cât costă pe zi, și înmulțești cu numărul de zile cât ai stat acolo. De restul se descurcă proprietarul. Pentru că el nu i-a ținut pe gratis 12 zile pe foștii chiriași. El a luat dinainte bani de la ei pentru facturi, și vrea să mai i-a și de la tine.
Ce este rău este că nu te-ai înțeles cu el de la început ca să se scadă plata la facturi pentru fiecare zi de întârziere. Dar chiar dacă nu ați vorbit, este și normal ca să plătești doar cât și stat, nu și din urmă. Mai ales că foștii chiriași i-ar putea face o cheltuială mare pe ultima lună.

10 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Platesti de cand te-ai mutat. Atat. Tocmai prin faptul ca nu ati semnat nimic, il face sa iti ceara asta, desi nu e normal.

| Adry05 a răspuns:

Ba așa ar fi normal. discută cu ei, numa că te pot fraieri cu asta exact pentru că n-aveti contract făcut. depinde de ei ce oameni sunt

| Bizon95 a răspuns:

Eu cand m-am mutat, mie mi-a dat proprietarul 2 saptamani pe gratis si a platit toate facturile si intretinerea la zi

sunt sadic, si de obicei nu sunt, dar zgarcenia absoluta care e si RAUTATE IMBECILA ma calca pe nervi, si cu toate ca nu ar trebui tind sa raspund cu aceeasi moneda

consuma continuu (apa, curent, gaze) si distruge tot ce poti luna asta care vine si muta-te!
iar inainte de a te muta, eventual filmeaza-l in timp ce ii platesti chiria si apoi du-te la fisc si da-l in gat!

o sa iti para rau daca nu o faci!
e clar ca proprietarul e de rea credinta si o sa te PHOOTA cu orice ocazie o sa aiba si o sa te puna la cheltuieli ABUZIVE, asta e unul dintre exemplele cele mai clare (dupa ce te-ai mutat binemercic, asa ca, mai bine inghiti o chestie mica dar naspa decat sa te deranjezi cu mutatul din nou, te pune sa platesti in full niste facuturi pe care el le-a folosit partial)

si gandeste-te ca faci un bine, poate data viitoare o sa se gandeasca de doua ori inainte de a isi bate joc de cineva

Răspuns utilizator avertizat
| Daniel323 a răspuns:

Ei au stat 12 zile tu 19.
Dar am dubii ca au stat acolo

| Pesca1235 explică (pentru Daniel323):

Au stat ca n.au avut incotro, era vorba ca ma mut la inceputu lunii, dar nu le.a fost gata casa..asa ca am asteptat pana pe 13 sad