| JamesWatson a întrebat:

Bună.
Știți cumva vreun test de psihologie/dezvoltare personala, care ar putea să te sfătuiască ce meserie ți se potrivește în funcție de cum esti.
Un link ar fi de ajutor.
Mulțumesc.

6 răspunsuri:
| RoCkKiD a răspuns:

Salut,

Nu iti sugerez un test online pentru ca:
1. daca e gratist e prost
2. daca e relativ decent e cu bani
3. Chiar daca e decent si cu bani, fata un consilier care sa ti-l interpreteze si explice nu o sa intelegi nimic sau nu o sa integi ce trebuie sa intelegi.

It sugerez sa vezi daca ai in scoala (sau la o alta scoala din localitate) in psiholog scolar, mergi si vorbeste cu persoana respectiva. In cel mai rau caz poti plati ceva pentru sedinta de consilier in cariera dar macar stii ca o sa merite.

Daca nu ai psiholog scolar, iti sugerez sa vorbesti cu dirigintele clasei tale sau, daca e din ala mai batut in cap, alt prof cu care te intelegi bine pentru ca cel mai probabil stie daca cineva face vreun proiect pe fonduri europene de orientare in cariera.

Din nou. testele online sunt dragute dar daca vrei ceva serios care sa te invete ceva trebuie sa iei legatura cu un specialist.

| cuvant a răspuns:

Poti face teste dar nu intotdeauna ai sa gasesti ce iti place.
Eu iti sugerez sa incepi sa muncesti in diferite locuri sau sa faci voluntariat daca nu stii ce iti place. Asa vei descoperi la ce esti bun si ce iti aduce placere.

| DoarBogdan a răspuns:

Nu. Si nici nu garantezi ca daca ai afla acea meserie, ai toate sansele sa si faci asta mai departe.

| Ineys a răspuns:

Da te-ai intrebat vreodata tie ce-ti place sa faci?
Daca testul' ala zice ca meseria care ti se potriveste e de maturator de strada tu ce faci? Te iei dupa el?

In toate domeniile sunt tot felul de persoane cu diferite personalitati. Nu personalitatea iti defineste locul de munca. Chiar nu vad legatura. Trebuie sa faci ce-ti place si trebuie sa iti dai seama singur de asta. Dupa ce termini liceul ar cam trebui sa ai o idee la ce facultate vrei sa dai si de acolo deja ti-ai asigurat si locu de munca pentru ca odata ce faci o facultate nu vad de ce te-ai angaja pe un loc de munca ce nu are legatura cu facultatea.

| Nilsson a răspuns:

Nu prea cred în testele de personalitate și alte prostii.
Autocunoașterea este esențială pentru a avea succes.
Trebuie să analizezi ce materii îți placeau la scoală și dacă aveai performanțe la acestea, iar in funcție de asta să îți alegi cariera.