| grigor3 a întrebat:

Ce parere aveti despre exorcizari? eu unul cred ca sunt boli mintale, serios acum cine crede ca intra o forta satanica in oameni?

Răspuns Câştigător
| GoldenZenith a răspuns:

In majoritatea cazurilor, posesia demonică are loc într-un cadru sacru. Știi că, teoretic, Dumnezeu este cel care permite diavolului sa "intre" in corpul unei persoane ( cum suna asta laughing ) pentru a demonstra oamenilor că există și alte puteri nevăzute si daca nu o iei pe calea cea bună, vei avea o răsplată pe măsură.

10 răspunsuri:
| Clorox a răspuns:

Nu e vorba de satanism aici...

| GoldenZenith a răspuns:

Eu am fost martoră la o întâmplare de genul. Crede-ma că felul în care se comporta persoana respectiva nu avea nicio treabă cu vreun lucru pământesc, sa nu mai zic că era sănătoasă dpdv psihic. Unele întâmplări sunt departe de nivelul nostru de înțeleger, dar chiar și așa noi ca ființe raționale, incercam sa căutăm explicații logice la orice.

| GoldenZenith a răspuns:

Intr-o mănăstire. Era un grup organizat de oameni veniți să viziteze. Mă rog, astea sunt detalii insignifiante. Cert este că părea real și foarte creepy.

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns:

Si prostia trebuie tratata cumva; ca doar nu crezi ca filmuletele sunt ceva real!?

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Din cate am observat eu sunt doua probleme distincte:boala psihica si demonizarea.
Prin anii 2000 m-am nimerit la o manastire.
Era trimisa acolo o fata tanara, de la spitalul de boli nervoase cu specificatia:nu este bolnava psihic, ne-am dat seama dupa faptul ca reactia medicamentelor agraveaza starea ei.E de competenta preotilor.

| CleanHeart a răspuns:

Numai oamenii ingramaditi ar crede in vrajatorii
Oamenii realisti cred in Dumnezeu si in judecata in care se vor trezii candva
Dar se pare ca e la moda sa fii ateu
Si pun trendul mai presus decat realitatea unii rad cand vad ce scriu dar eu primesc numai bine de la viata daca am o credinta asa puternica

O seara frumoasa!happy

| Deliiiia a răspuns:

Bună, există o distincție între bolile psihice și cele sufletești. Eu personal am văzut la o mânăstire o femeie din care ieșise o voce puternică, demonică, de bărbat la întrebarea preotului. Omul cu probleme psihice are alte,, filme'', rareori de natură religioasă.

| AndreiWeisz a răspuns:

Nici eu nu cred sincer, as fi curios sa vad un caz de persoana "cu diavoli in ea" totusi. Cel mai probabil sunt pacienti psihiatrici, dar cum sunt fie din mediul rural, fie destul de fanatici, ajung sa mearga pe la manastiri, in loc sa caute un psihiatru. Am auzit de cazuri care s-au"vindecat" dupa ce au mers la astfel de manastiri...Sincer, cred ca era vorba de o forma mai usoara a unei tulburari psihiatrice. In manastire este de obicei o atmosfera foarte linistita, in general sunt prin mijlocul padurilor, factorul stres aproape ca nu exista. Este normal sa se vada o oarecare imbunatatire ma gandesc, comparat cu mediul stresant si nociv de prin orase.

| TecuceanuBogdan a răspuns:

Sincer, sunt 50-50. Ai și tu dreptate, multe din cazuri sunt boli mintale. Dar, sunt rare cazuri care chiar poate fi ceva o forță diabolică.