| AA1CK3D a întrebat:

Cum stiu cand e procesorul de la laptop supra-incalzit, existand pericolul de a se arde?
il folosesc mai toata ziua, si se aude ventilatorul cum lucra din greu, il tin suspendat incat sa nu fie acoperita aerisirea.
Insa il tin cu clapeta inchisa(ca e conectat la monitor) asta incalzeste mai mult?

7 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Daca se înfierbânta il duci la curatat de praf simplu, de ce sa il chinui aiurea, de ars nu se arde ca se inchide cand atinge 100 de grade, dar asta nu inseamna sa iti bati joc de el

| CookieDog a răspuns:

E bine ce faci cu aerisirea, nu te baza pe turația ventilatorului și dacă s-ar supraîncălzi, ți s-ar fi oprit laptopul de mult.
Al meu are 8 ani vehime, o semi-râșniță, si până acum s-a supraîncălzit de atâtea ori încât încerc să fac salvări cât mai des când lucrez cu programe foarte mari, în rest, totul bine și frumos și sper să prind și cea de-a 15-a aniversare a acestui laptop, că tare mult îi mai place să trăiască.

| NLS a răspuns:

Poti urmari temperaturile cu HWinfo (bifeaza Sensors la inceput, sa te duca direct in acea fereastra)
sau cu GPU-Z (inregistreaza atat temperatura placii video cat si a procesorului... mai nou).
Eu mai folosesc CoreTemp pentru procesor, ca alternativa la fostul RealTemp care n-a mai fost actualizat din 2012.

Si eu il tin conectat la monitor mai mult, si cu clapeta inchisa, asta nu influenteaza cu nimic temperaturile.
Eu i-am facut 4 picioruse de teflon de 26mm diametru si inalte de 28-30mm, pe care am lipit niste bumbi de cauciuc (de acelasi diametru) gasiti la un magazin de constructii (cauciuc, nu acea pasla cu fire pe care o gasesti peste tot).

| DarthNiger a răspuns:

De ars nu are cum sa se arda pentru ca laptopurile, la fel ca PC-urile, cand procesorul ajunge la o temperatura periculoasa, se inchide singur, curata-l ori de cate ori e nevoie.

| Daniel323 a răspuns:

Daca ai 38 de grade afara, este logic sa lucreze mai mult ventilatorul.
Inlocuirea pastei termice este frectie la un picior de lemn. Daca a fost pusa bine de fabricant este ok pentru toata durata de viata a computerului.Inlocuind pasta termica cu una cu calitati mai bune, in afara riscului ca atingi ceva di greseala castigi maxim 1, 5 grade.

| UnderVoltage a răspuns:

Recomand curatarea de praf si schimbarea apstei termice pentu a fi sigur ca nu ai probleme, schimbarea pastei termice o recomand cel putin la fiecare 2 ani datorita faptului ca isi pierde din calitati cu timpul. Dar in general cand auzi ca stau ventilatoarele turate stii ca este din cauza supraincalziri.
Si nu in mod normal nu ar trebui sa il afecteze din motiv ca isi va scadea frecventa pentru a se proteja impotriva arderi lucru ce duce la scaderea performantei.
Cat despre capac nu il afecteaza cu nimic.