| Ghiroaga_Madalina_1986 a întrebat:

Dau funda celui care imi da pana pe 31martie,inclusiv, semnificatia zilei de 1 aprilie si celui care imi spune de unde provine obiceiul.

Răspuns Câştigător
| c9m a răspuns:

Din secolul al XVI-lea. Potrivit acesteia, în anul 1564, Franţa a mutat începutul anului din perioada martie-aprilie, pe 1 ianuarie. Cei care nu ţineau cont de schimbare şi sărbătoreau începutul anului în săptămâna dintre 25 martie şi 1 aprilie, potrivit vechilor reguli, deveneau ţinta ironiilor şi a farselor.
Glumeţii le lipeau adesea pe spate hârtie de peşte. Chiar de la acest obicei vine şi denumirea franceză a zilei de 1 apilie- Poisson d’Avril. Această teorie nu explică însă referinţele datate înainte de secolul al XVI-lea.
În literatură, ziua este menţionată pentru prima dată de Chaucer, în "Canterbury Tales". Acţiunea din povestirea "Nun’s Priest’s Tale" începe, potrivit autorului, "la 30 de zile după martie". Ceea ce ar însemna pe 2 mai. Exprimarea autorului duce apoi la "32 martie", adică un alt mod de a spune 1 aprilie, o zi în care un personaj din poveste este păcălit de o vulpe.

4 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună!
Poţi vedea şi aici,
http://cercetaribibliografice.blogspot.ro/......zilei.html
Succes la păcăleli!
Te pup!

| FlooPp a răspuns:

In calendarul Iulian, 1 Aprilie reprezenta prima zi a anului nou si a fost celebrata avand aceasta semnificatie pana in anul 1582. Atunci a hotarat Papa Gregor al XIII-lea adoptarea noului calendar, cel Gregorian, care facea ca 1 ianuarie sa fie prima zi a anului nou.
Cu toate acestea, datorita unei comunicari deficicare si a impotrivirii oamenilor la schimbarea traditiilor, multi au continuar sa sarbatoreasca Anul Nou ca inainte, pe 1 Aprilie. Scotienii au adoptat noul calendar abia in 1660, nemtii, danezii si norvegienii in 1700, iar englezii abia in anul 1752.
Multi francezi au rezistat valului de schimbare, insa ceilalti ii desconsiderau din acest motiv si le jucau farse. Au inceput sa le trimita invitatii false la petreceri si i-au pacalit sa creada lucruri neadevarate.

Victimele erau numite "Peste de Aprilie", dat fiind ca numai pestele naiv se lasa prins repede, iar copii lipeau foarte des o poza cu un peste pe spatele lor.
n ciuda acestora, Ziua Pacalelilor este originara din Anglia. A evoluat si a crescut in popularitate foarte rapid, deoarece pacalelile constituiau inca de atunci o metoda de distractie.