| Maria1927 a întrebat:

De ce omul e considerat sclav al naturii?

8 răspunsuri:
| unknownn a răspuns:

Nu stiu... e considerat? N-am mai auzit asta.
Poate la tine in sat e consideratlaughing
Unde ai auzit asta?

| ɗєʌɗvơɪƈє a răspuns:

Dupa mine natura e sclavul nostruhappy...noi ii putem face ce vrem pana la un punct...

| Krosa a răspuns:

Pentru ca natura ii da oxigenul, hrana etc iar omul pentru a se revansa se zice ca e sclavul naturii.
Dar nu o lua foarte serios e un proverb zis de oameni daca vrei da te revansezi de natura nu arunca ambalaje pe jos etc.

| Nastia a răspuns:

Viata omului e influentata de natura:tsunami si eruptiile vulcanice obliga oamenii sa se mute din acea zona; anotimpurile ploioase din India obliga oamenii sa planteze in anumite perioade, sa se imbrace intr-un anumit fel; asezarile omenesti sunt situate in zone favorabile practicii agriculturii si in znele cu resurse de apa potabila; omul se mai poate numi sclavul naturii datorita epidemiilor, purtate de muste sau orice alte vietuitoare, care pot aparea in orice moment al vietii noastre si in orice zona; suntem prazi ale imprevizibilului; placile tectonice se deplaseaza incontinuu, anotimpurile se schimba, totul e in schimbare si noi nu putem controla nimic.

| mixxjim a răspuns:

Pentru ca omul nu poate domina natura, dar natura il domina pe el - nu putem face nimic sa nu mai existe ploi, fulgere, tunete, cutremure, seceta etc. deci suntem sclavii ei, suportam ce ne da, fie ca ne place, fie ca nu

| InFeRnAL a răspuns:

Din cauza ca :

Hegel dezvoltă evoluția spiritului, de la percepția simplă, naivă prin conștiință, conștiința de sine, rațiunea, spiritul și istoria, revelația până la cunoașterea absolută a spiritului. Filozoful german cercetează devenirea științei ca unitate dintre conținut și metodă precum și aparițiile spiritului ca realizare a sinelui nostru, ca unitate dintre Ființă și Nimic, la fel ca totalitate absolută. Locul adevărului este conceptul in sistemul științific, si nu Anschauungul. Cunoașterea adevărului constă în faptul că dihotomia dintre subiect și obiect este ridicată dialectic la un nivel superior, că una nu poate exista fără cealaltă, deci ambele formează un tot unitar.


Georg Wilhelm Friedrich Hegel
Fenomenologia spiritului se ocupă atât cu probleme de bază de ordin epistemologic, cât și de ordin etic și istorico-filozofic. Un rol deosebit îl joacă capitolul despre conștiința de sine, care conține perspectiva dialectică asupra stăpânului și sclavului, care este punct de plecare important pentru Karl Marx, în cercetarea raporturilor de clasă în societatea burgheză.

| DulcicaTa a răspuns:

Nu prea e considerat asa... e cinsiderat ucigasul naturi...:p

| gdtgeege a răspuns:

Pentru ca depinde de natura. Ea ii da oxigen, apa, aer etc...

Întrebări similare