| cr1571n3l a întrebat:

Din ce este facut zaharul cu adevarat? (mi-a zis cineva ca e din oase) e adevarat?

Răspuns Câştigător
| sonya a răspuns:

Buna. Pai nu cred. Cel putin zaharul e facut din trestie de zahar, sfecla de zahar si nu cred ca din oase. happy Probabil voia sa spuna ca e inalbit cu faina de oase. Dar nu cred ca se mai foloseste...acum se baga E-urihappy. Succes!

8 răspunsuri:
| shadovv a răspuns:

Zaharul poate fi facut din mai multe lucruri. Ca o casa care poate fi facuta din lemn sau orice alt material. Zaharul pe care il stii tu este facut din trestie de zahar (Saccharum officinarum) dar teoretic daca ai destul carbon, hidrogen, oxigen si un mod de aranjare moleculara il poti obtine sintetic.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/0e/Saccharose.svg

| GiveMeYourPussy a răspuns:

Nu din oase laughing) din sfecla se facewinking

| Annalina99 a răspuns:

Din sfecla de zahar cred.Dar din oasa nu.

| alynutza6820 a răspuns:

Zaharul este facut din trestie de zahar[o planta] sau sfecla de zahar[tot planta] deci cine ti-a zis sigur nu stielaughingnu are cum oase...happy

| Aniela2777 a răspuns:

Sfecla de zahar si oase de animale happy mi-a zis un prieten, stie pentru ca lucreaza acolo.

| hecamefrommetalland a răspuns (pentru Aniela2777):

Scuze,dar trebuie să te lămuresc :
1.Zahărul din țările temperate(gen România și restul Europei) este făcut din sfeclă de zahăr.În acest tip de zahăr nu e nevoie de făină de oase.
2.Zahărul din țările călduroase(gen India) e făcut din trestie de zahăr.La acest tip de zahăr era cândva folosită făina de oase, dar acum nu mai e, ci e folosit dioxid de sulf(E220).Chestia asta cu FĂINA DE OASE e un mit, doar inculții mai cred în ea(știu sigur, am o carte despre istoria și fabricarea zahărului).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Doaaaameeeee rolling on the floor cum sa fie facut din oase laughing)

Zahărul este un carbohidrat, cel mai des fiind întâlnit sub formă de zaharoză, un solid alb cristalin. Este folosit ca aliment pentru a îndulci sau a da gust la mâncăruri și băuturi. Sub formă de glucoză, zahărul este folosit ca o rezervă de energie în celulele biologice.
Zahărul face parte din categoria polizaharidelor, obținut din sfecla de zahăr în țările cu climă temperată, și din trestia de zahăr în țările cu climă caldă (tropicală, subtropicală și ecuatorială). Țările cu producțiile cele mai mari de zahăr sunt Brazilia, India și China, dintre țările europene mai importante putem aminti Franța, Germania și Polonia.

Etimologia denumirii provine din limba arabă sukkar (verb: sakkara) ce înseamnă aliment, "plăcere".
Energia calorică a zahărului este 16, 8 kJ pe gram, pe când cea a alcoolului atinge 29, 8 kJ pe gram.

| vaRonel a răspuns:

Nu are dreptate!

Întrebări similare