| Gurgiu a întrebat:

Eu in vara voi calatori cu avionul pentru prima data. Ma puteti ajuta si pe mine spunandu-mi ce trebuie sa fac la aeroport checkinu etc ca nu stiu nimic cum se procedeaza, multumesc!

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
suntserios
| suntserios a răspuns:

1. Check in ul. Dacă zbori cu vreo companie low cost precum wizz sau blue air îți faci check in ul obligatoriu acasă de pe calculator telefon pentru ca la aeroport te va costa. De altfel poti face check in ul la orice companie aeriana de acasă. După check-in vei primi biletul efectiv 0e care ar fi bine sa îl printezi deși merge și pe tel.

2. La aeroport. Dacă ai bagaj de cala stai la rand la ghișeul aferent zborului tău sa lași bagajul. Dacă nu ai decât bagaj de mana și checkin ul făcut deja de acasă te duci direct la controlul de securitate.

3. Controlul de securitate apoi controlul documentelor

4. Cauti poarta de la care pleacă avionul tău și aștepți sa înceapă procedura de îmbarcare.

Ideal trebuie sa fii cu 2 ore înainte la aeroport. Dacă pleci în august cu 3 ore înainte ca va fi plin aeroportul

| Gurgiu explică (pentru suntserios):

Am bagaj de mana si check in-ul il fac cu o lună înainte si l arat la check in acolo? Zbor cu ryanair biletele sunt luate de le site ul lor

2 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Check-in-ul îl faci de acasă (accesezi s@itul companiei aeriene), tipărești un formular pe care îl primești după ce efectuezi procedura (se cheamă „boarding pass").
Cu boarding pass-ul și cartea de identitate în mână, dacă ai bagaj de cală, te duci la ghișeul indicat din aeroport (vezi pe ecranele de afișare ale plecărilor numărul cursei și ghișeele alocate) și predai bagajul.
Apoi treci prin controlul de securitate, după aia prin cel de frontieră, apoi te îndrepți spre poarta de îmbarcare. Aici aștepți până se deschide și persoanlul din aeroport îți permite accesul spre avion.