| Mihai651 a întrebat:

Fizica cuantica spune ca ne reincarnam? iar fizica,chimia si biologia ce spun ca nu exista viata dupa moarte? adica asa logic nu neaparat ca nu ne zic, rationale din ce se deduc din ele!

Răspuns Câştigător
| johnnny123 a răspuns:

Nici o știință adevărată, fie că este chimie, biologie sau fizica cuantică nu se ocupă cu tâmpenii ca "reîncarnarea".

Nu știu de unde îți iei tu informațiile astea, dar te asigur că niciun fizician nu ia în serios ideea că "spiritul" (indiferent ce o însemna asta) părăsește corpul și se mută în alt corp.

Indiferent cât de greu îți este ție să accepți asta (și văd că-ți este fooooarte greu), vei muri și nu te vei mai naște niciodată, nicăieri. Nu ai existat timp de miliarde de ani, apoi ai existat pentru câteva zeci de ani, apoi nu vei mai exista pentru restul miliardelor de ani.

Ceea ce nu vor să înțeleagă oamenii care se agață cu disperare de idei ca "reîncarnare" sau "viața de dincolo" este un fapt foarte simplu: Nu trăim într-un univers creat pentru noi. Suntem niște microorganisme accidentale care populează pentru câteva momente o pietricică ce plutește în imensitatea spațiului. Atât și nimic mai mult. Nu are nimeni grijă de "spiritele" noastre, nu se ocupă nimeni cu conservarea și mutarea lor în alte corpuri. Universului nu-i pasă că suntem în el.

| Mihai651 explică (pentru johnnny123):

Asa e! iti dau declara raspuns castigator dar te rog sa-mi mai raspunzi la ceva Eu sunt satisfăcut de misterul eternităţii vieţii şi de cunoaşterea unei mici părţi a structurii minunate a lumii existente, împreună cu eforturile devotate pentru înţelegerea unei părţi, oricât de mici, a Raţiunii care se manifestă în natură. Ce vrea sa zica Einstein prin misterul vietii eterne? ca s-a prins ca nu exista? ca tot in citatul asta vrea sa zica ca nu intelege cum un om ar putea supravietui mortii sale fizice!

| johnnny123 a răspuns (pentru Mihai651):

Einstein vrea să spună două lucruri, dar niciunul dintre ele nu are legătură cu "viața de dincolo" sau cu "reîncarnarea".

1. Sunt conștient că nu există un final al cunoașterii, că indiferent cât de mult am descoperi întotdeauna vor rămâne lucruri de descoperit

2. Chiar dacă nu vom ști niciodată totul, fiecare nouă descoperire, fiecare nou lucru înțeles este o victorie care dă sens existenței noastre

Sper că ai înțeles și că nu vei mai folosi niciodată cuvintele "Einstein" și "reîncarnare" sau "viața de dincolo" în aceeași propoziție.

| Mihai651 explică (pentru johnnny123):

Ok,dar Einstein nu era ateu, nu? sar poate nu credea in nicio divinitate dar nu ii place lui sa i se zica ateu, ca nu a zis ca e ateu! doar Hawking a zis asta!

| johnnny123 a răspuns (pentru Mihai651):

Einstein avea mai degrabă o viziune filosofică panteistă. Adică nu credea în noțiunea de "Dumnezeu" așa cum este ea înțeleasă de oamenii religioși, ci credea că "divinitatea" este echivalentă cu realitatea.

În niciun caz nu credea într-un moșneag cu barbă care stă pe un nor, mișcă planetele și judecă acțiunile oamenilor.

Einstein era fascinat de natura realității, nu de povești de adormit copiii.

| Mihai651 explică (pentru johnnny123):

Dar zici ca si daca ar fi un big bang si universul ar fi la fel, campurile electrice si si adn-ul e imposibil sa fie ca al meu intr-un ''nou univers''?

| johnnny123 a răspuns (pentru Mihai651):

Scuză-mă, dar deja am impresia că vorbesc cu un patefon stricat care-mi repetă la nesfârșit aceeași întrebare.

Dacă ții tu neapărat să crezi că te vei mai naște în altă parte, nu te opresc eu să o faci. Naște-te de câte ori vrei. Nu îmi este clar cum vei face asta, dar eu cu siguranță nu te voi împiedica.

| Mihai651 explică (pentru johnnny123):

O ultima intrebare, statuile cum de se miscau, stiu ca n-are snes si probabil stiinta a demonstrat, dar am vazut ca sunt statuicare se miscau crezi ca e vreo forta ceva supranaturala? sau inca nu e dovedit?

| johnnny123 a răspuns (pentru Mihai651):

Promiți că e ultima?

Nu știu despre ce statui vorbești, dar dacă nu a apărut în toată media de pe planetă știrea că legile universului au fost suspendate momentan și niște statui au prins viață, probabil că nu s-a întâmplat.

| Mihai651 explică (pentru johnnny123):

Inca ceva, mii de scuze, stiu ca apare ciudat dar omul oare poate vreodata sa inventeze nemurirea, sau sa schimbe adn-ul sau mediul sa faca in asa fel incat sa il faca nemuritor! te rog mai raspunde si la asta jur ca e ultima doar o parere! e imposibil, sau sunt sanse extrem de mici?

| johnnny123 a răspuns (pentru Mihai651):

Am și eu două întrebări pentru tine:

1. De ce îți este imposibil să accepți moartea ca finalitate?

2. La ce ți-ar folosi nemurirea din moment ce oamenii habar nu au ce să facă nici măcar cu cei 80 de ani pe care-i au? Uită-te la viețile de zi cu zi ale oamenilor, și calculează cam cât din ele sunt irosite. Vrei un milion de ani de mâncat chipsuri pe canapea și uitat la "Bravo, ai stil?"

Revenind la întrebarea ta...
Poate că viața s-ar putea prelungi. Poate cu 50 de ani, poate cu o suta de ani, poate cu o mie de ani, habar nu am. Dar nu este posibil ca toată lumea să trăiască la nesfârșit și în același timp să continuăm să ne înmulțim. Ar trebui să încetăm să ne mai reproducem.

Și acum marea întrebare: Ar fi corect să decidem că "asta este configurația finală de oameni, toți cei care sunt în momentul ăsta pe planetă trăiesc pentru totdeauna, nimeni nu se mai naște"?

Cu alte cuvinte, ar fi corect să ținem la nesfârșit în viață niște oameni și să răpim șansa altora de a exista?

| Mihai651 explică (pentru johnnny123):

Nu nu ar fi corect, normal dar eu nu am zis ca vreau asta, nu intelege gresit eu am zis daca e posibil sa inventam nemurirea! deci raspunsul 100% e nu, asa-i? si inca ceva ne putem oare duce in viitor sau intrecut o fi posibil asta in viitor peste milioane de ani? eu zic ca n-are sens, doar asa intrebam si dupa gata chiar te las, mai raspunde-mi deci doar la astea deci 100%omul n-are cum sa inventeze nemurirea si nici mediul sa faca asta? si 2, e imposibil ca omul sa se duca in viitor sau in trecut, nu? adica o masina a timpului ceva!

14 răspunsuri:
| HazelEyes77 a răspuns:

Consider ca nimic in Universul asta nu se pierde, ci totul se transforma! Cand o forma de viata atinge punctul culminant al evolutiei aici, de exemplu, trece mai departe intr-un alt ciclu evolutiv, in alt loc poate si sub alt aspect. Si corpurile ceresti se supun legii evolutiei. Cand isi pierd campul magnetic care tine totul ca un tot unitar incet incet ajung sa se dezintegreze in miliarde pe particule care se imprastie in Univers. Apoi particulele se vor unii intr-un timp indelungat si vor da nastere la o alta forma de viata. Asa si fiinta umana se supune legii infinite a evolutiei si dupa ce isi sfarseste evolutia in viata asta si in locul x trece mai departe intr o alta. Dar intotdeauna una mai avansata ca precedenta. Nu ar avea cum sa evolueze daca aici si acum ar avea o existenta umana si apoi cum sustin hindusii sa fie un animal. Nu asta nu. Odata ce ai ajuns atat de sus nu ai cum sa te intorci jos contravine principiului evolutiv. Si da fizica cuatica a deschis noi porti si a fost oarecum puntea de legatura, de armonizare intre religie care sustine ca exista viata dincolo si spiritul omului e nemuritor si stiinta care vedea mai inainte sfarsitul definitiv prin moarte. Einstein a intuit toate astea atunci cand a decoperit relativitatea timpului dar si a dat seama ca omenirea inca nu e pregatita pentru o astfel de descoperire care ar zgudui o din temelii.

| Mihai651 explică (pentru HazelEyes77):

Einstein a zis ca nu exista viata dupa moarte si 2.deci o sa avem din ce in ce o viata mai buna? ca ai zis ca o evolutie mai buna ceea ce inseamna c-o sa fim intr-o viata mai evoluata mai buna cu mai putin probleme!

| HazelEyes77 a răspuns (pentru Mihai651):

Depinde si de noi si de alegerile pe care le facem in prezent daca ne batem joc de tot si nu cautam sa fim mai buni mai intelepti ce asteptari sa avem? Avem liberul arbitru. Einstein a declarat asta ca fizician la un moment dat dar inainte sa moara si a retras afirmatia dar era prea tarziu sa indrepte lucrurile. Ideile lui anterioare fusesera preluate deja inclusiv de cartile de fizica.