| RiasX a întrebat:

Salut, am o nelamurire in legatura cu comandarea produselor de pe wish, amazon, etc... In primul rand, a mai comandat cineva de pe wish, care sunt sansele sa vina ce comand? (aici nu ma refer la chestii scumpe gen telefoane, ma refer la postere, burteti de antifonare si alte chestii care nu prea au cum sa vina defecte) In al doilea rand, cum sta treaba cu coletele oprite la vama, trebuie sa merg eu la vama sau cum? As dori sa imi explice cineva cum functioneaza, cineva ce a mai comandat de pe site-uri de genul. Multumesc! Sper ca am ales o categorie ok.

Răspuns Câştigător
| mont a răspuns:

Am comandat de pe wish, in general produsele sunt mai scumpe decât de le AliExpress dar e drept și ca vin mai repede. In caz ca pachetul tău ajunge la posta vamala va trebui sa mergi acolo după el cu dovada achiziției unde sa se vadă prețul și dacă e cazul vei avea de plata TVA și/sau taxe de import.

| RiasX explică (pentru mont):

Si in cazul acesta, cam cat sunt acele taxe? SI posta asta vamala unde e? Sau sunt mai multe? Am auzit pe Youtube ca merg la vama dupa colete.

| mont a răspuns (pentru RiasX):

Posta vamala e deregula in capitalele de județ, depinde din ce oraș ești. TVA este 19%. Taxe de import plătești doar dacă ai bunuri de peste 150 de euro și depinde de categoria in care se încadrează.

Wish are și posibilitatea de a ridica unele produse din magazine partenere din zona ta gratuit și fără taxe in acceasi zi.

4 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Pe Amazon, comanzi, plătești, îți vine curierul la ușă.

| mihai69 a răspuns (pentru sadrian46):

Nu neapărat. Dacă nu faci comanda pe unul dintre site-urile europene, tot la vamă se oprește. Ai doua variante: fie împuternicești firma de curierat sa se ocupe de formalități (contra unui comision substanțial), fie mergi personal acolo.