Întrebare recomandată | AlexIm123 a întrebat:

Salut tuturor! Am si eu o mica nelămurire in legatura cu transportul feroviar. Din cate am inteles s-a aprobat legea cum ca s-ar circula gratis cu mijloacele de transport in comun fara a mai fi nevoie sa plătești intre localitate si scoala, fiind elev si avand carnetul vizat. Insa intrebarea mea e, de ex cu trasportul feroviar e gratuit doar pentru cei ce se deplasează spre scoala si inapoi sau poti circula oriunde gratis, avand carnetul vizat? Dau fundița persoanei ce-mi poate explica si mie. Multumesc happy

4 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Pentru a beneficia de gratuitatea serviciilor publice de transport local, elevii din învățământul preuniversitar vor solicita centrelor de emitere a documentelor de transport, aparținând operatorului de transport public local, în baza carnetului de elev emis de unitatea de învățământ, vizat prin ștampilă pentru anul în curs, eliberarea documentului de călătorie cu transportul local de tipul legitimație de transport/abonament/card sau alte documente tip, cu valabilitate lunară.

https://www.edu.ro/elevii-din-rom%C3%A2nia-vor-avea-transport-gratuit

| AlexIm123 explică (pentru sierra1):

Eu am carnetul stampilat pentru anul asta. Insa vreau sa stiu daca vreau sa ajung intr-un oras unde nu se afla scoala mea, daca mai trebuie platit ceva sau pot circula gratis cu carnetul?

| sierra1 a răspuns (pentru AlexIm123):

Gratuit între localitatea de domiciliu și localitatea unde sunt școlarizați, transportul interjudețean și transportul intern feroviar și cu metroul.

| Alle246 a răspuns:

Eu am incercat sa merg cu autobus-ul dar nu m-a lasat sa intru chiar daca am avut carnetul vizat pe acest an