Întreabă un meșter - un zugrav. Aici nu ai șanse să primești un răspuns util. Userii de pe TPU se pricep doar la mașini bengoase, trotinete electrice și câțiva, de-i numeri pe degetele de la o mână, la istorie.
Evident, o sa intreb, iar zilele astea o sa imi faca estimarea cei doi zugravi. Dar imi foloseste sa am o idee inca de pe acum. Eu cred in utilitatea intrebarii, a actiunii de a intreba; de asta si postez pe site. Cel ce intreaba nu e prost de tot, are docta ignorantia, stie ca mai sunt lucruri de aflat. Pe userii de pe site care se pricep la istorie ii poti numara pe degetele de la mana dreapta a lui nea Mitica, care a pierdut doua degete la circular.
La ce sume ridicole se vehiculeaza de obicei la manopera cu treburi de-astea, faptul ca o sa dai 1500 sau 2500 de lei pe materiale e irelevant, atita vreme cit o sa dai de 3-4 ori mai mult cel putin pe manopera...
O sa dau 15000 lei pe manopera, gletuit, varuit, montat usi, reparatie balcon, faianta in baie. Instalatia electrica e gata. Gresia in hol si bucatarie ramane. Iar pe materiale nu stiu cat o sa dau, dar mai mult decat spui.
Pai ai zis "materialul pentru varuit, adica in special gletul si vopseaua lavabila" faa sa mentionezi usi si altele. Daca discutam si de faianta si usi, posibil sa mai creasca suma. Oricum, 15.000 manopera mi se pare ridicol. E... cit, maxim 2 saptamini de munca.
Am intrebat strict pentru zugarvit, asta ma intereseaza, iar intr-un raspuns am dat si o imagine generala; iar materialele de zugravit sunt oricum peste 2500 clar, cat, nu stiu, de asta am intrebat. Tu esti plecat din tara, poate nu stii; nu avem destui meseriasi. Importam.
Nu-s deloc plecat. 95% dintre meseriasi fac evaziune fiscala si au pretentii de sume de parca ar fi firma cu 3 sedii si 25 de secretare. Sa ii ia mama draq pe meseriasi. Imi fac singur. E amuzant cum pe multi romani ii doare capul sa aiba casa "moderna" si ingroapa bani in renovari la 5 ani sau mai putin, dar nu au dinti in gura...
IItequillaII întreabă: