| Laurentiu5928 a întrebat:

Salut, sunt nou aici, am si eu o rugaminte pentru cei care ma pot ajuta. E in legatura cu calculatorul meu. Nu mi-am mai reinstalat windowsul de mult timp si se misca foarte foarte greu. Vreau sa imi reinstalez windowsul insa am o problema, si aceea este ca nu imi mai functioneaza DVD-RW-ul. Nu mai citeste, nu mai scrie CD-uri/DVD-uri. Am cautat pe net alte modalitati de reinstalare a windowsului, am gasit ceva cu stick bootabil, insa mi s-a parut destul de complicat. Am incercat sa inlocuiesc DVD-RW-ul cu alte 2, de la niste prieteni, dar mufele erau diferite si nu se potriveau. Ma poate ajuta si pe mine cineva sa imi spuna cum imi pot reinstala windowsul? Ce modalitati mai sunt? As putea cumva sa iau HDD-ul de pe pc-ul meu sa il pun pe altul, sa instalez windowsul si apoi sa il pun inapoi pe al meu? Este asta o modalitate? Difera mufele la HDD-uri de la un pc la altul? Va rog, chiar am nevoie de ajutor. Multumesc anticipat.

2 răspunsuri:
| monstrulet a răspuns:

1. Poti incerca sa muti hdd ul pe calc si sa instalezi windows-ul acolo, numai sa ai grija sa NU instalezi niciun driver, dupa ce il pui la loc pe calc tau poti instala.
2. Poti ruga un prieten sa-ti copie windows-ul pe un stick, iar tu o sa-l copi pe alta partitie decat C-ul (sa zicem D, deoarece banuiesc ca vrei sa dai format la C), pornesti setupul de acolo direct(din windows, fara reboot), si il poti instala linistit(doar cu windows xp stiu sigur ca merge asa, la fel l-am instalat la un prieten caruia i se defectase dvd-rom-ul pe laptop). Ai grija sa nu dai format la partitia in care ai copiat windowsul care-l instalezihappy(D in cazul precizat).
Totusi e ciudat ca nu se potrivesc mufele, pana si cdromu meu din 99 se potriveste cu unul nou... daca calculatorul e vechi, e foarte posibil sa nu stie sa buteze de pe usb.
Cea mai buna(si usoara) optiune ar fi 2...

| ionuutzuu a răspuns:

E o mare prostie cu mutarea HDD-ului pentru. ca se instaleaza configuratia de la procesor si toate celelalte din sistemul pe care instalezi... cu mufa... depinde ce SATA ai :) cel mai bine cumperi un nou DVD-RW.

http://www.emag.ro/......D-7260S-0B