| Liviucu a întrebat:

Voua nu vi se par tampite noile reguli Facebook? De unde naiba stiu ei ca persoanele carora le dau cerere de prietenie si le vreau in lista mea NU sunt cunostintele mele/rude, nu imi sunt prieteni? Am fost banat prima oara pentru o zi, apoi pentru 2, apoi pentru 4 iar acum pentru inca 7 zile. Si nu ar fi asta o problema (desi ai de asteptat dupa ei), dar am inteles ca daca voi continua asa mi se va bana cu totul accesul la functia de adaugare prieteni. Contul e de firma si vreau cel putin 3000 de prieteni. Voi cum faceti sa nu va dea ban? Sunt tare curios...

Răspuns Câştigător
neluL
| neluL a răspuns:

Hai sa-ti spun ceva! Facebook nu urmareste si nici nu stie cui dai tu cereri de prietenie dar unele din cererile pe care le dai la asa zisii prieteni de-ai tai sunt respinse de ei! Facebook acumuleaza aceste refuzuri de prietenie si considera ca aceia nu sunt prieteni cu tine (ceea ce este si normal) si apoi iti baneaza contul pe o perioada determinata! Indiferent ce cont ai ->>> cereri de prietenie poti da fara probleme la persoane care sunt prieteni sau ai ceva in comun cu ele. Facebook este un loc care permite conectarea cu prietenii, familia, si alte persoane pe care le stiti personal. Uite ce scrie ->facebook ->>> Daca ati fost impiedicat sa trimiteti cereri de prietenie pe Facebook, este probabil ca multe cereri de prietenie trimise de dumneavoastra in ultima vreme sa fi ramas fara raspuns. Asta se poate intampla din cauza ca ati trimis cereri de prietenie strainilor sau poate fi legat de alt comportament pe care membrii Facebook l-au reportat ca fiind nedorit (adica asa zisii prieteni ai tai). Va va fi permis sa adaugati prieteni din nou in curand. La acel moment, va rugam sa nu uitati sa trimiteti cereri de prietenie sau mesaje doar persoanelor pe care deja le cunoasteti personal. In caz contrar, limite suplimentare pot fi introduse pe contul tau. Pentru mai multe informatii cu privire la drepturile si responsabilitatile dumneavoastra in calitate de membru Facebook, va rugam sa faceti click pe termenii (Terms) din partea de jos a oricarei pagini Facebook. Conexiunile intre prieteni pe Facebook trebuie sa fie confirmate de ambele parti implicate. Acest lucru se intampal printr-o cerere de prietenie initiala sau o invitatie de a adera la site si o confirmare a cererii de catre destinatar. Tehnic, nu este posibil sa deveniti prieten cu cineva fara aceasta confirmare. O cerere de prietenie poate fi trimisa manual sau prin intermediul gasirii de prieteni (Friend finder) sau gasirii de colegi de scoala sau munca (Classmate/Co-worker Search). Cand utilizati aceste functii, va rugam sa fiti constienti de faptul ca mai multe cereri de prietenie si invitatii pot fi trimise simultan. In cazul in care un utilizator se inscrie prin cadrul acestor invitatii, acesta va fi adaugat automat la lista dumneavoastra de prieteni.

Daca vrei sa promovezi branduri sau firme nu creezi un cont personal pentru ele, ci o pagina. http://www.facebook.com/pages/browser.php Conturile simple sunt pentru utilizatori normali. Eu nu pot sa fiu prieten pe Facebook cu HTC Romania, de exemplu (suna stupid nu?) dar poate sa imi placa pagina HTC Romania de pe Facebook. Mai multe sfaturi despre crearea si promovarea paginilor de Facebook aici.
http://mariussescu.ro/......atractiva/

Bafta!

| Liviucu explică (pentru neluL):

Uoou ce raspuns amplu si prompt. Multumiri sincere. 1st of all as vrea sa ne tutuim. In al doilea rand ar fi multe de zis referitor la ce ai scris Nelu. In ceea ce priveste contul, am si pagina pentru firma dar nu imi place la pagini faptul ca nu e posibilitate de adaugare prieteni. E aiurea sa ai doar like-uri si atat, de aceea am creat pagina de persoana reala cu nume de firma. Probabil nu e prea OK insa am vazut si la altii treaba asta. E altfel cand ai 3000 de oameni in lista si cand scrii ceva sau adaugi o fotografie noua si absolut toti sunt notificati in timp real nu?
Apoi, cu treaba cu adaugarea de prieteni - trebuie sa stii ca de fiecare data am dat cerere de prietenie doar primilor 10 din lista de "Cautare prieteni". Mai pe scurt am cautat sa adaug viitoare persoane cu care sunt deja prieten comun. Dar cand vine vorba de numarul prietenilor comuni am fost atent ca de fiecare data sa fie un numar cat mai mare pentru ca tocmai asta e si ideea nu? Numar de prieteni comuni cat mai mare - probabilitate maxima/reala de a cunoaste acele persoane... Sau ma insel?
Totusi... lucrezi in Facebook de stii asa de multe? Just curious. happy

| neluL a răspuns (pentru Liviucu):

Nu lucrez in Facebook dar am studiat site-ul si...ne tutuim cum vrei big grin Vezi! Tocmai aici ai probleme la adaugarea prietenilor! Chiar daca esti prieten cu ei pe pagina reala nu inseamna ca obligatoriu trebuie sa-ti accepte prietenia si pe acel cont de firma. Si daca ei dau click la o cerere de-a ta pe NU ACUM este egal ca si un refuz de prietenie. Cel mai bine este sa discuti in prealabil cu ei pe chat daca sunt de acord cu cererea de prietenie pe care urmeaza sa le-o faci. Asa ai sanse de 100% sa nu ti se blocheze contul.

| Liviucu explică (pentru neluL):

Firma este foarte cunoscuta in SV si se adreseaza tinerilor. Lucrez la un stand de cadouri personalizate si ma indoiesc ca ei dau decline. Nu datorita faptului ca ei dau decline eu primesc ban ci pentru ca Facebook ma confunda cu un bot ce face spam. That's my ideea.

| neluL a răspuns (pentru Liviucu):

NU! Ca sa faci SPAM pe Facebook trebuie sa ai un site/blog/forum si sa recomanzi prietenilor de pe facebook acel link tot timpul. Asta DA e Spam! Cererile de prietenie nu intra in categoria asta.Sunt sute de pagini pe facebook cu mii de fani si care nu au probleme! De ce? Pentru ca acei fani au cerut prietenie firmei sau vedetelor respective si nu invers ->cum este cazul tau. Lasa-i pe fani sa te indrageasca ca firma, sa te caute ei!

4 răspunsuri: