| NoChanceForUs a întrebat:

1 Martie.Noi romanii avem traditita asta "frumoasa" de a alerga de nebuni prin "pieturi" pe la florarii si pe la tarabe ca sa dam la dudui mici porcarioare insignifiante.Sunt curios si eu de la ce a pornit toata nebunia asta(mai ales ca e si comerciala, eu am recunoscut ca vad conspiratii) si de ce baietii trebuie sa dea fetelor? De ce doar ei? Ca sa nu fie cineva acuzat de discriminare ar trebui drepturi egale, deci si baietii ar trebui sa primeasca ceva.(nu ma refer la porcarioare si bruieni) In fine, astept informatiile.(desi oricum nu cred ca vor veni ca nu am postat la Dragoste & Sex despre viata mea amoroasa.)
Si nu va dau "funtitze".

22 răspunsuri:
| Vizitiul a răspuns:

De ce atata ofensare? Nu te obliga nimeni sa arunci cu martisoare dupa femei. Toata treaba a pornit de la primul "impotent" care vroia sa inmoaie cumva femeia pentru a ajunge unde-si doreste cu ea, sa-i gaseasca un punct vulnerabil. Cum n-ar fi de ajuns, a "evoluat " si tampenia asta. Acum, nu mai conteaza daca primesti martisor, ci conteaza felul acelui martisor si banii dati pe el. Intelegi tu? As vea sa vad cati daruiesc un martisor fara sa spuna altora ca el daruieste martisor... Exista si oleaca (un pic mai multa) de ipocrizie in tarasenia asta.

| Vizitiul a răspuns:

Hax0r- Cum poate da stupid unul ca tine, care nu stie ca dupa punct se scrie cu majuscula? Vezi ca si virgula are un loc in exprimare, si aia-ti lipseste. Ia zi tu la tatuca, cum ai avut puterea de-a da stupid?

| NoChanceForUs explică:

@Promotie,daca iti spun ca am fost "amentintat" cu o ascultare la scoala daca nu aduc -ma crezi? Si ai dreptate,martisorul nu are valoare sentimentala,atata vreme cat fetele se lauda cu efectivul de martisoare primite, iar baietii cu numarul considerabil de "atentii" oferite domnisoarelor gingase.E si asta o forma de lauda.
@adela93, sunt de aceeasi parere, cred ca intalnim destule cazuri de ipocrizie in impartirea "vestitoarelor primaverii" cum spunea @bogdan10aqua,care a depus efort sa imi afirme asta,dar nu a gasit forta necesara(din pacate) sa-mi explice si de ce, sa nu mor si eu pe bezna.

Daca am fost ofensiv in intrebare imi cer scuze, intentia mea a fost alta.Si de preferat ar fi sa fim obiectivi. Aveti ceva sa-mi spuneti, spuneti in privat.Multumesc.happy

| NoChanceForUs explică:

@Robert,vad ca inciti la "lupta", sa nu nasti vreo revolutie...hee hee
@nimeni -multumesc pentru informatii, despre asta eram interesat.

| hax0r a răspuns:

Ritual al fertilitatii pre-crestin.se sarbatoreste venirea primaverii de catre ambele sexe.si fetele trebuie sa dea martisor baietilor asa e traditia(in Bistrita de ex asa se face). marisor este si in bulgaria si in ucraina pe unde au fost romani."aberatia" cu baietii trebuie sa cumpere fetelor martisor nu are nici macar 40 de ani

| hax0r a răspuns:

@Promotie. foarte simplu.pentru ca nu esti in stare sa legi 2 idei sau sa gandesti logic.din partea mea bate-ti capu cu gramatica pana vezi dublu ca mi se rupe in 14

| adela93 a răspuns:

Pentru ca e comercial si vinde. Nu trebuie sa existe justete sau altceva, obisnuieste-te cu ideea ca e comercial si nu mai e nevoie de o alta motivatie. Ca Justin Bieber.

| Robert a răspuns:

Dar este si ziua barbatului pe 5 sau 9 martie. Uite o urare pentru acea zi "Unul pentru toate si toate pentru unul! La multi ani de Ziua Barbatilor!"

| friday a răspuns:

Da' ce-ai vrea ma rog frumos sa primesti?
nu mai da,si gata, ce tot te strofoci atat?
ia uite ba la el, ce inteligent se crede.

| andreyxmen a răspuns:

Ca sa intrebe prostii

| dydy1 a răspuns:

Nu doar ei, de fapt eu stiu ca pe 1 martie fetele dau la baieti martisoare.

| Iσαηα a răspuns:

In moldova primesc doar barbatii. dince am inteleslaughing)

| cornel2121 a răspuns:

1 Martie = Anul nou în timpul Imperiului Roman
http://www.ecolife.ro/......i-nou.html

| bogdan10aqua a răspuns:

Sa sti ca e un obicei frumos si eu sunt baiat si am primit trei maltisioare astazi si nu e numa pentru fete si ce esti asa nervos? esti prea ingamfat ca sa cumper ceva pentru fete?!?!? si in plus maltisorul vesteste primavara

| denisXP a răspuns:

Pai vezi tu...se da la dudui(hihihi)deoarece este luna femeii si e legat si de legenda.si e dragut

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu am primit azi o bere de la o fata si pentru prima data in viata am sarbatorit 1Martie intr-un mod echitabil, nu m-am mai simtit discriminat si abia astept 8 Martiehee hee

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Subscriu la ce a postat userul Robert! Pe ele, mama lor... Dar, cu finetewinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce ai tu mai daca vor si rromii sa faca bani?

| diana a răspuns:

In primul rand nu cred ca doar romanii au aceasta traditie.Este o chestie frumoasa ce arata inceputul primaverii.
Iar baietii care nu doresc sa alerge prin,,pieturi" de flori sa nu alerge,cine-i obliga?
Si nu sunt deloc de acord cu aceasta,,discriminare".In primul rand,in Moldova fetele dau baietilor martisoare,iar in al doilea rand,aceasta este o lume foarte misogine si dupa ce ca femeile au si ele macar o data, sa zicem drepturi mai multe, vin barbatii si spun ca nu le convine.

| Candice a răspuns:

Mama ce speriata sunt ca nu-mi dai fundita laughing chiar nu o sa mai dorm noaptea asta

| AndreeaVasile a răspuns:

laughing "Si nu va dau "funtitze" "rolling on the floorlaughingChiar m-ai facut sa rad!

| nimeni_6168 a răspuns:

N vechime, pe data de 1 martie, martisorul se daruia inainte de rasaritul soarelui, copiilor si tinerilor - fete si baieti deopotriva. Snurul de martisor, alcatuit din doua fire de lana rasucite, colorate in alb si rosu, sau in alb si negru, reprezinta unitatea contrariilor: vara-iarna, caldura-frig, fertilitate-sterilitate, lumina-intuneric. Snurul era fie legat la mana, fie purtat in piept. El se purta de la 1 martie pana cand se aratau semnele de biruinta ale primaverii: se aude cucul cantand, infloresc ciresii, vin berzele sau randunelele. Atunci, martisorul fie se lega de un trandafir sau de un pom inflorit, ca sa ne aduca noroc, fie era aruncat in directia de unde veneau pasarile calatoare, rostindu-se: "Ia-mi negretele si da-mi albetele".

Unele legende populare spun ca martisorul ar fi fost tors de Baba Dochia in timp ce urca cu oile la munte.

Cu timpul, la acest snur s-a adaugat o moneda de argint. Moneda era asociata soarelui. Martisorul ajunge sa fie un simbol al focului si al luminii, deci si al soarelui.