|

Am asistat la un meci de fotbal, un prieten era intr-o echipa, persoana de care va voi explica in cealalta. Persoana din echipa cealalta a devenit agresiva dupa un esec in a da gol, s-a enervat si a incercat sa loveasca un coechipier din echipa prietenului meu cu pumnii. Acest prieten, care e portar, a iesit din poarta si i-a dat un pumn in zona mandibulei (precizez ca avea manusi), tipul a lesinat dar si-a revenit dupa vreo 2 minute.
A venit politia, salvarea, nimic grav, o subluxatie de mandibula.
Acum acel tip, care a inceput tot si si-a facut-o cu mana lui, vrea sa faca amiabila, cerandu-i prietenului meu suma de 3200€ ca daune.
Cum vine asta? Din cauza ta s-a ajuns unde s-a ajuns, tu ai inceput si tot tu o faci pe victima?
Nu e ca si cum ar fi fost ceva grav, doar o subluxatie. Nu zic ca prietenul meu n-ar fi vinovat, dar chiar asa?
Vi se pare corect?
Ce posibilitati are prietenul meu in afara de cele specificate mai jos?
Stiu ca ar putea sa i se faca dosar penal si sa plateasca vreo amenda sau sa ajunga sa se judece. Chiar am nevoie de cateva informatii, multumesc.

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Fapta prietenului tau constituie infractiunea de lovire sau alte violente, conform Codului penal, citez:
"Art.193. Lovirea sau alte violenţe  
  (1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
  (2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate."
Pentru a scapa de dosarul penal prietenul tau ar trebui sa se impace cu victima si acesta sa nu faca sau sa-si retraga plangerea penala.
Bineinteles ca poate negocia suma pe care respectivul o cere pentru impacare.

9 răspunsuri:
| a răspuns:

Ma, el e cel vătămat, nu prietenul tău (sau pe cine o vrut sa lovească).
Cine a lovit sa plătească.
Asta dacă poți dovedi ca el a început scandalul.
Plus ca nu ala vătămat a lovit primul, deci nu se considera autoapărare.

| a răspuns:

Și toate astea pentru ce? Pentru GOOOOOOL. :-))

| a răspuns (pentru Ioandelasal):

''(1)'' Tipul putea vorbi si era normal, nu e ca si cum ar fi fost vatamat.
''(2)'' Nu este cazul, cel mai probabil nici o zi nu a stat in spital, a vrut ingrijiri medicale doar pentru a fi victimizat.
Ce opinie aveti? Vi se pare normala suma respectiva? Nu este mai bine ca pur si simplu sa i se faca dosar penal decat sa plateasca?
Inteleg ca ce a facut prietenul meu este infractiune dar mi se pare stupid sa se ajunga in stadiul acesta.

| a răspuns (pentru Nătărău):

Nu a dat gol laughing
Portar bun nene.

| a răspuns (pentru Clorox):

Futmingea tot pentru GOOOOOOL se joacă. :-))

| a răspuns (pentru InYourMind):

Cel care a primit pumnul a inceput toata cearta, a devenit agresiv si a vrut sa bata un coechipier din echipa prietenului meu.
Un stadion intreg este martor, toata lumea a vazut ca cel care si-a luat pumnul a inceput tot. Prin martori eu zic ca se poate dovedi.

| a răspuns:

Din pacate prietenul tau cade vinovat pentru ca a lovit, asta daca ghiolbanul ala isi scoate certificat medico-legal si cred ca si-l scoate,, amicul tau e bun de plata acum pentru ca nu s-a abtinut.

E drept ca la fotbal te enervezi, injuri, devii agresiv uneori,, dar trebuie sa nu degenereze lucrurile si sa existe acel Fair-Play din partea tuturor.
Arbitrul de ce nu a intervenit? Aia e meseria lui, il calma pe ala cu un mare rosu si primea prostul suspendare si amenda in cadrul comisiei...in mod normal asa trebuia sa se actioneze si tot circul nu se mai intampla.

| a răspuns (pentru Clorox):

Pentru a fi infractiune, conform alin.1, nu este nevoie sa fie vatamat, doar sa fie lovit. Daca este vatamat (primeste cel putin 1 zi de ingrijire medicala) se incadreaza la alin.2, pedeapsa fiind mult mai mare.
Si in cadrul dosarului penal victima poate cere daune morale si se poate sa le primeasca.
Am spus ca poate negocia suma, nu este necesar sa dea cat i-a cerut victima, sigur aceasta a cerut mai mult ca sa poata mai lasa.

| a răspuns (pentru Drimmero):

Totul s-a intamplat in cateva secunde, pana au venit arbitrii era prea tarziu.