In mod normal, da, trebuie sa iti dea banii pe perioada lucrată.
Dar, după cum spui că patronul era un bădăran, va fi cam greu.
Băi tinerilor ce se întâmplă cu voi? Voi vă gândiți că atunci când veți dori să ieșiți la pensie, puteți să luați doar o pensie socială? Nu ești primul, nici ultimul care fuge de la locul de muncă!
Ce se întâmplă cu voi la un loc de muncă? Ce credeți că se întâmplă la locul de muncă? Disciplină, ordine și ce nu vă convine vouă, fără telefon mobil în timpul orelor de muncă!
Bani pentru ce vrei? Vei lua 50, 80 de lei, hai 150 cu bunăvoința angajatorului, dacă nu îți va găsi nod în papură și nu mai primești nimic! Căci, eu ca patron, nu ți-aș da nici un ban!
Nu stiu de unde pana unde ai dedus tu ca am fugit de la locul de munca ca nu puteam sta pe telefon? Am plecat de la locul de munca deoarece patronul era un badaran care nu stia sa isi trateze angajatii si am considerat ca n are rost sa continui acolo, dupa raspunsul tau, vad ca ati fi fost tovarasi.
Tinerelule, "babă frumoasă și copil cuminte" nu vei întâlni niciodată, se spune în popor! Așa și cu patronii! Am la activ lucru cu mulți patroni și să ști că comportamentul unui patron este dictat mai ales de comportamentul angajatului! Respectă și vei fi respectat!
Am fost la o fabrica unde am stat doar o zi in proba, jumatate de program si m-au platit pe intreaga zi!
Am semnat un contract de munca si mi-au facut instruire in sanatatea si securitatea muncii pentru ca acolo erau niste pericole, utilaje, chimicale, mașinării!
Mi-au spus ca pot sa renunt dupa prima zi de proba fara nici o problema daca ceva nu-i in regula, nu am suportat mirosul chimicalelor si am renuntat, mi-au încheiat contractul și mi-au dat banii in mana!
Nu ti-au cerut ibanu de la o banca la angajare? Daca da, ii primesti acolo cand e ziua de salariu!
Daca nu, vorbeste la birou de resurse umane! Acolo unde ai semnat contractul!
Pai da, clar ai dreptul la bani pentru alea 4 zile. Conform Codului Muncii, orice munca prestata trebuie platita, indiferent de durata contractului.
Trimite-le un mail scurt cu "Buna, as dori sa stiu cand primesc salariul pentru perioada X-Y. Multumesc!". Daca se caca, poti contacta ITM. Succes!