| tadeee a întrebat:

Am terminat profesionala si am continuat pentru mai departe la seral. Am 18 ani si mai pot primi alocatie? Am intrebat la secretariatul liceului si eu au spus ca nu.

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, ai dreptul la alocatie, probabil cei de la secretariatul liceului nu cunosc bine sau interpreteaza gresit prevederile L.61/1993, rep. in 2012, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART. 1
  (1) Se instituie alocaţia de stat pentru copii ca formă de ocrotire a statului acordată tuturor copiilor, fără discriminare.
  (2) Beneficiază de alocaţie de stat pentru copii toţi copiii în vârstă de până la 18 ani.
  (3) Alocaţia de stat pentru copii se acordă şi tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani, care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, organizate în condiţiile legii, până la terminarea acestora, precum şi tinerilor cu handicap care urmează o formă de învăţământ preuniversitar prevăzută de lege, dar nu mai târziu de împlinirea vârstei de 26 de ani.
(4) Tinerii prevăzuţi la alin. (3) care repetă anul şcolar nu beneficiază de alocaţie de stat, cu excepţia celor care repetă din motive de sănătate, dovedite cu certificat medical."
Cred ca observi ca legea prevede ca toti elevii din invatamantul liceal beneficiaza de alocatie, fara a face distinctie intre invatamantul cu frecventa la zi, cu frecventa la seral sau cu frecventa redusa, toate sunt organizate in conditiile legii, respectiv sunt prevazute de lege si se desfasoara conform prevederilor legale.
De altfel exista un principiu in drept care spune ca unde legea nu distinge nu trebuie sa distingem nici noi.
Spune-le la secretariat sa citeasca/reciteasca prevederile art.1 din lege.

| siriusblack98 a răspuns:

Stiu ca singura exceptie cand mai continui sa primesti alocatie este atunci cand ai 19 ani dar esti inca in invatamantul de zi. Daca ai trecut la seral/FR intr-adevar nu mai primesti alocatie.

| Anonimul151 a răspuns:

Cum adică au spus că nu? Atâta timp cât continui școala ai dreptul la alocație. Dacă nu mergeai în continuare, da nu mai primeai. Chiar și dacă mergi la facultate vei primi alocație.

Dacă nu ma înșel, dacă continui pana la 26 ani studiile pana atunci primești alocație.

Dar ți a explicat și mai jos mai în detaliu...

| PpyuiCornelyaa a răspuns:

Da ai dreptul la alocație daca încă nu ți-ai găsit un loc de muncă, și termenul este de încă 2 ani