| Joey8 a întrebat:

Bună, ce legătura există între următoarele țări :
America
Palestina
Israel
Iran
?
Ce treabă are America cu : Israel, Palestina, și Iran?
De ce se dușmănesc Israel cu Iran?
Cine sunt de fapt evreii : americanii, sau israilenii?
Dacă tot vorbim de evrei, care-i diferența dintre ei (evreii) și zioniști/ sioniști?
Cum arată zioniștii / sioniștii?
Zioniștii / sioniștii îi urăsc pe evrei; sau evreii îi urăsc pe zioniști / sioniști?
Unde se află mai exact?

4 răspunsuri:
| CodrutElian1990 a răspuns:

În funcție de încadrarea etnică și religioasă și de datele statistice care variază, Statele Unite ale Americii are cea mai mare (sau a doua) comunitate evreiască din lume, după cea din statul Israel. În 2012 populația evreiască americană era estimată ca având între 5, 5 și 8 milioane de membri, în funcție de definirea termenului „evreu", reprezentând între 1, 7% și 2, 6% din populația totală a SUA.

| CodrutElian1990 a răspuns:

Citeste istoria Israelului, deoarece este mult de scris ca sa ti se raspunda la toate intrebarile.
Cat priveste Iranul si Irakul, ele sunt doua dintre cele mai mari producatoare de petrol. Cine nu lupta in prezent pentru petrol?!
Irakul mai are ceva: el este situat pe vechiul drum al matasii, un punct strategic mondial. Se zice ca cine stapaneste Irakul - din marile forte mondiale - domina Asia.
In orientul mijlociu s-au distins, deci, doua directii de actiune: rezolvarea cauzei evreesti si lupta pentru petrol.

| Zuzu1991 a răspuns:

America e aliata Israel-ului
Hitler ii numea evrei pe americani, sau macar condusi de evrei
evreii sunt evrei, pana au invadat Israelul nu aveau o tara a lor

https://en.wikipedia.org/wiki/Zionism
https://ro.wikipedia.org/wiki/Sionism
acelasi lucru

toti islamistii se ocupa in mod curent cu URA, si urasc toti infidelii, insa in mod explicit evreii care au venit si le-au furat orasul sfant (care e sfant pentru evrei, islamisti si crestini)

poate ca ti se pare "romantic" ce am scris despre islamisti, si in momentul asta impresia generala e ca "saraca Palestina" insa in realitate, intrebarea care trebuie pusa unui islamist e: "crezi ca o femeie trebuie sa se supuna?"
in islam, mai mult sau mai putin TOATE femeile sunt sclave, care mie mi se pare aberant TOTAL, ca sa nu mai vorbim de restul, terorism, distrugere intentionata de monumente istorice ale intregi lumii (statui a lui Buddha mari cat un munte)

| Spo0ky a răspuns:

Asta trebuia sa postezi in 10 intrebari separate. Dar asa pe scurt Zionismul e o ideologie, miscare in cadrul evreiilor care sustine existenta unui stat evreu in zona Canaanului.
Israelul a luat nastere dupa al 2-lea razboi mondial format si sustinut de tariile Aliate in special Anglia Si Sua prin donarea unor pamanturi in imprejurimile Tel Aviv-ului pentru a creea un stat evreu cu populatia evreieasca fiind adusa din toate colturile lumii facundu-se stramutari de populatii. Arabii nu au acceptat niciodata aceste tratate facute de Britanici considerandu-i pe evrei invadatori incercand repetate ori prin forta militara sa ocupe Israelul dar fara succes, Israelul de la infiintare a beneficiat de protectia si relatiile privilegiate cu Sua si in plus si-a dezvoltat o armata super moderna si eficienta avand capacitatea sa treaca la ofensiva.
Un detaliu pentru conflictele recente dintre Palestina si Israel este ca Israelul permanent incearca se se extinda fata de granitele initiale casa cu casa in defavoarea Palestinieniilor, creand asa numite "Bank" adica "cartiere evreiesti" in interiorul Palestinei, existand si zone palestiniene in interiorul Israelului. Adica chaos total birocratic si civil.

Iran este cu totul alta poveste, fiind tara islamista automat au probleme ideologice cu evreii dar pe langa asta Iranul e tara cu istorie complet diferita ei nici nu sunt arabi. Au fost natie democratica pro-vestica pana in 1979 cand s-a produs o mare revolutie partidul Pro-Musulman si anti-american de azi ajungand la putere. Problemele cu Sua sunt multe, dar pe scurt Sua a invadat/aliat toate tariile din orientul mijlociu, cele care i se opun o fac doar prin miscari teroriste, de gerila. Pe cand Iranul are capacitatea militara de sfida pe fata Sua, si e pe cale de a dezvolta bombe atomice.

Întrebări similare