|

Bună dimineața! Îmi puteți spune dacă trebuie să ai la tine declarația pe propria răspundere și in timpul zilei? Mulțumesc!

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu este nevoie, declaratia este obligatorie doar pe timpul noptii, conform Ordonantei militare nr.2/2020, citez:
"ART. 5
  (1) În intervalul orar 22, 00-6, 00, circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei este permisă numai pentru motivele prevăzute la art. 4.
  (2) Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu, adeverinţa eliberată de angajator sau o declaraţie pe propria răspundere.
  (3) Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.
  (4) Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/ gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura."

| a răspuns:

Declaratia trebuie completata acasa nu in fața polițistului, si daca nu ai acel formular special o poti scrie tu de mîna declaratia, cu nume prenume cnp adresa din buletin motivul pentru care pleci din casa locul unde te duci, dar doar daca pleci seara din casa intre ora 22:00-6 dimineața, pe timpul zile nu vom avea nevoie momentan de nicio declaratie, vom vedea ce ne mai recomanda doctorul Arafat si dl presedinte.Iohannis. Că ei stiu ce legi dau.