| esa212015 a întrebat:

Bună!
Declarația pe propria răspundere de la ce vârstă este valabilă? Doar de la 18 sau este valabilă și dacă ești minor, de exemplu 16 ani? Având în vedere că de la 16 ani răspunzi singur în fața legii.

Răspuns Câştigător
| AnastasiaK a răspuns:

Pana la statul in casa mai trebuie sa nu mori de foame, sa iti mentii un stil de viata sanatos, etc etc. De aia LEGAL sunt prevazute situatii in care se poate iesi din casa si doar alea apar in declaratia pe proprie raspundere (altfel spus, iesea de nevoie, nu ca sa se joace in parc).

E bine, stai tu in casa... oricum n-apuci sa mori de coronavirus ca mori de grija altora.

7 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Peste 16 ani declaratia este valabila doar cu semnarura ta + buletinul in original.
Sub 16 ani trebuie sa semneze si unul din parinti /tutore.

| TechPain a răspuns:

Am citit prima ordonanta cap-coada, nu se specifica nicaieri o limita de varsta, deci nu exista.

| YHWH a răspuns:

Este valabila.

| Ioana1312321 a răspuns:

Trebuie să stai acasa.Ce pana mea?! Toti ies din casă si dupa ne întrebăm de ce se raspandeste virusul asta. Daca nu stati dracului în casă.Că vă mănâncă în... pe unii să ieșiți.

| esa212015 explică (pentru Ioana1312321):

Nu este vorba de plecatul de acasă, în primul rând. Însă dacă este nevoie de ceva, și de exemplu, poate părinții unora nu pot să meargă, din cauze medicale, poate are probleme cu piciorul și nu poate sa se deplaseze sau tot felul de lucruri, și copilul are 17 ani, cineva trebuie sa asigure hrana, mergând la cel mai apropiat magazin, nu consideri asa și tu? În plus, era doar pură curiozitate, nu am spus ca astfel vreau eu sa acționez, nu cred ca era cazul să se "sară" în acest mod la o simplă întrebare. Sper sa nu ma înțelegi greșit prin ceea ce am vrut eu să spun prin acest comentariu! Zi bună!?

| Simpatik a răspuns (pentru esa212015):

Cand ai nevoie neaparat sa iesi, completezi acea Declaratie pe propria raspundere, vezi sa fii neaparat in unul dintre cele 10 criterii mentionate acolo altfel iei amenda, apoi nu uita sa treci data si sa semnezi, cand iesi sa ai si buletinul la tine.
Completezi cum completam si noi ceilalti!

| esa212015 explică (pentru AnastasiaK):

Exact asta am spus și eu. Sper că cu acest răspuns, a înțeles și respectiva ideea. Mulțumesc! happy