|

Buna, poate o minoră in varsta de 17 ani sa plece de acasa la iubitul ei fără acordul părinților daca ea isi doreste acest lucru? Si ce poate face poliția in privinta asta?

7 Raportează Evaluează
7 răspunsuri:
| a răspuns:

Da, poate pleca, daca isi instiinteaza parintii unde pleaca, ca sa nu o dea disparuta. Iubitul nu va pati nimic dar parintii pot solicita, printr-un proces civil, ca instanta sa dispuna reintoarcerea minorei la domiciliu. Pana se termina procesul va face 18 ani si majora fiind nu o mai pot obliga sa se reintoarca.
In orice caz minora sa se gandeasca bine ce face, mai ales daca este la studii, iubitul o poate intretine? Si sa nu pateasca la fel ca multe alte fete pacalite prin metoda lover boy si sa ajunga foarte rau.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu. Dupa 18 ani poate face asta. Poate avea si el probleme cu Politia.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Conform legii, nu poti, fiind minora.
Daca parintii tai depun plangere impotriva iubitului tau, acuzandu-l ca te-a corupt, sedus si violat (daca vor cere un control ginecologic sis e constata ca nu mai esti fecioara).
Pedeapsa este puscaria, de la 3 la 10 ani.
Da, Politia te poate aduce acasa cu forta, iar daca refuzi, te poate pune in Casa Copilului pana la implinirea varstei de 18 ani.
https://legeaz.net/noul-cod-penal/art-221
https://legeaz.net/noul-cod-penal/art-220

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Întrebarea a mai fost pusă. Părinții pot trimite poliția după tine. Dacă refuzi să te mai întorci acasă, te internează la Casa Copilului și tot nu te lasă să te gâdăli cu nenea tău, că ești prea necoaptă.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Parintii pot depune plangere la politie/protectia copilului

dupa aia, D-zeu cu mila, nu prea am inteles ce se face, fata o fi minora, dar nici nu e luata cu forta in nici un fel si are peste 15 ani, asa ca, nu stiu daca pot sa o ia cu forta daca ea nu vrea sa plece sau sa faca ceva impotriva iubitului care nu a incalcat nici o lege, si nici o lege nu spune ca nu pot primi o minora de 17 ani in casa, daca ea vrea sa vina si nu o fortez in nici un fel

iar toate raspunsurile sunt "politically corect", adica, pe scurt... NU
iar asta e valabil si daca ai da telefon la militie sa intrebi

ce poti sa faci cu adevarat ca sa capeti un raspuns corect, real, e sa platesti consultatia la un avocat... BUN!

in plus abuzuri CRASE din partea militiei care nu prea stie legile, si care face treaba dupa ureche sunt in draci
auzi, intr-un judet, unul depaseste pe contrasens in curba la dreapta si aproape loveste pe cineva, si i se ridica, carnetul pentru ca a fost filmat de o masina din spate, in alt judet EXACT aceeasi treaba si muilitia declara "nu era omologat aparatul cu care s-a facut inregistrarea"... nici in cazul celalalt nu era omolgat nimic, sau un martor intr-un proces cu mafie care NU mai vroia protectia politiei a fost luat pe sus de muilitisti SI ASTA IN FATA REPORTERILOR CARE FILMAU, deci ei detin tara asta si pot sa faca ce vor

concluzia e ca eu personal as astepta pana face fata 18 ani si apoi le-as da cu tifla parintilor ca nu mai au nimic de spus!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu nu iti recomand sa pleci cu prietenul, ramai la parintii tai si mergi la scoala, altfel o sa regreti, Stii vorb aia cine nu ascuta de parinti plange cu lacrimi fierbinti.Lasa handralaii in pace, o sa iti distrugi viata. Tipul nu te iubeste doar vrea relatii sexuale cu tine si daca ramai insacinata ce faci, Scoala trebuie sa fie pe primul loc, Nu uita, altfel o sa ai un job de mizerie si un sot care o sa faca ce vrea cu tine pentru ca stai in casa lui. Sper ca ti am dat cateva motive

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Doamnele, dar nici nu te gândi. În primul rand părinți tai vor fi foarte îngrijorați. În al doilea rând dacă băiatul te iubește el a.r trebui sa vina la tine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează