| smihai23 a întrebat:

Bună seara! Am nevoie să-mi scot certificatul de cazier pentru a mă angaja. Ce am de făcut? Rog a nu se da copy&paste de pe diferite site-uri, ci m-ar interesa experiența personală. Multumesc in avans!

Răspuns Câştigător
| TheGentleman a răspuns:

Cazierul poate fi obținut și de la Prefectură. Trebuie completată o cerere-tip cu datele personale, bifezi/ specifici motivul pentru care dorești adeverință de cazier și atât. Tot procesul durează mai puțin de 5 minute. Mai mult durează statul la coadă

3 răspunsuri:
| Salontanul a răspuns:

Ai dat funda unei persane care vorbeste aiurea. Cazierul se scoate doar de la o sectie de politie competenta. Poate ca la el in judet politia respectiva se afla in sediul prefecturii si asa a priceput el ca acolo se dau dar nu stie sa citeasca. Pe cazier scrie clar: Ministerul Afacerilor Interne si Inspectoratul General al Politiei. La noi, in Bihor, sunt circa 5 locuri de unde se poate scoate: in Oradea care-i localitatea resedinta de judet si alte 4 orase si municipii. N-are legatura cu prefectura. Singurele acte sunt: cartea de identitate si un formular de cerere care-l gasesti acolo si-l completezi in doua minute. Apoi mai dureaza cat stai la coada si circa inca 2 minute pana completeaza formularul lor.

| Salontanul a răspuns:

Apropo! Daca-mi spuneai judetul, iti puteam si localitatile de unde il poti scoate.

| AndraLavi a răspuns:

Te duci la sectia de politie si vezi orarul de acolo cand poti sa scoti cazierul. Totodata, ai nevoie si de niste acte.
https://b.politiaromana.ro/......ana-fizica
Aici gasesti si o cerere tip pe care tu va trebui sa o completezi. De obicei dureaza cam 2 zile, sunt cazuri in care iti da pe loc. In acel moment ti se va spune cand sa vii.