| bizo95 a întrebat:

Buna seara, am o întrebare. Am un vecin care tot fura orice prinde, inclusiv lucernă. Intre grădinile noastre nu era gard deloc, dar am făcut, acum ziua tot mă pândește că sa vadă când nu sunt in grădină ci in casa că să poată fura lucernă pentru iepuri și pui, iar soția lui și soacra lui stau in curte la masă. Stau de 6' cum ar veni sa vada dacă e activitate la noi in curte că sa nu cumva să-i perturbe cineva. Intrebarea mea este ce pot sa fac din punct de vedere legal? Stiu că fura dar nu am dovezi, l-am văzut de doua ori mai demult dar ai mei părinți au zis sa-i las in pace. Intre timp in primăvara mi-a furat un bolțar de după sură din grădină, e la el in grădină și l-a întors cu fața în jos că sa nu îl recunosc apoi pe șura vine acoperișul in doua ape și vine ruga până jos mai așa. L-a făcut că sa nu plouă pe perete, noi mai avem jumătate de metru după casă, șura etc până la linia de hotar acolo nu am gard după casă șura și cum e țiglă veche pe rândul de jos a fost spartă, lipsa, furata etc etc anul trecut a fost completată și schimbata. Anul acesta am observat că pe rândul de jos deja sunt mai multe bucăți schimbate cu țigle sparte, practic ce era rău a luat de pe șura lor și a pus-o pe a noastră că sa nu rămână locul gol și ca să nu care cumva sa ne dam seama că s-a umblat acolo. Noi nu mai avem câine, am avut un Doberman. nu îl lăsăm în grădină doar in curte. între timp anul trecut cineva l-a lichidat. A fost o otravire intentionata, o moarte suspecta. Apropo la vecinul pe șura se vede cum apar unde și unde printre țiglelele lor câteva bucăți de țigle exact modelul nostru. Bănuim că le-a schimbat, furat de pe șura noastră, știu că are iepuri și pui dar pe mine nu mă interesează decât să ne lase în pace și să nu mai fure. In caz că nu poate să fure ziua că avem activitate in curte gradina/livadă atunci are activitate noaptea după ora 12 sau 1 când știe că oamenii dorm, nu avem câine și nu îl deranjează nimeni. Am fost la politie dar mi s-a spus că nu are ce sa le facă că trebuie martori, filmări, dovezi, poze etc etc întrebare ce as putea sa fac legal sa se ia o măsură concreta că sa vadă și ei că nu ne jucam și că nu ne plac hoții?

12 răspunsuri:

Salut! Te pot ajuta eu cu un sfat... happy

| Alverto a răspuns:

Salut
Spui că vine noaptea? Cât de aproape este de terenul cu lucerna? Pentru că după ora 12 stai la pândă undeva pe acolo cu camera de la telefon pornită și filmezi sa ai dovezi.
Dar înainte de asta pune un ne ceva acolo. Sau altceva suni la politie când îl vezi.

| Alverto a răspuns (pentru Alverto):

Pune un bec*

| Adrian5575 a răspuns:

1. Il filmezi/faci poze si te duci la politie
2. Iti iei cativa caini mari
3. Stai la panda si cand il prinzi, il faci bucati.

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

De ce nu va montati un sistem supraveghere video?
https://ro.exactosystem.com/......-hous.html

big grin Vorbește cu vecinul tău și spune-i că dacă nu vă dă pace, o să montezi camere de luat vederi și că te duci la politie și că poat face pușcărie pentru furt calificat. happy Astfel, poți să bagi spaimă în el, altfel nu știu ce poți să faci. Mi-e mi-ar fi milă de el, dar nici tu nu pari să fii în avantaj, dacă ești tot furat, de cel mai probabil un om sărac, care nu are și din cauza asta fură. Situația ta materială, cum este? Este bună? happy Lucrezi undeva? Câți membrii sunteți în familie? Fă rost de martori, prieteni și pune pe cineva să îl urmărească și să îl filmeze. Acum, dacă ia lucernă, o Doamne, nu e chiar atât de mare paguba, iar pentru țiglele furate, nu ai dovezi, pentru că e de domeniul trecutului. Deci, cam astea ar fi sfaturile zi aspectele pe care le poți face. happy Sper că te-am putut ajuta. happy Sănătate! Răspuns câștigator? big grin (te rog!)

| SmaraldAlbastru a răspuns:

Spune-i încet, la ureche: știu că mă furi, așa că te-am filmat ca să te pot da în judecată și să înfunzi pușcăria. big grin

| CodrutElian1990 a răspuns:

Monteaza pe sura voastra bec ce se aprinde la miscare.

| DarthNiger a răspuns:

Instaleaza o camera de supraveghere in gradina si inregistreaza-i, dupa ce ai dovada ca intra la tine in curte prin efractie, te duci la politie.
De asemenea ai spus ca lucerna e intre gradinile voastre, deci practic nu se cheama "furat" din moment ce nu se afla pe proprietatea ta sau a lui.

| gabicoo a răspuns:

Bec cu senzor de mișcare + cameră de supraveghere!

| bizo95 explică (pentru DarthNiger):

Lucerna este în grădina mea exclusiv el ia pentru iepuri și ziua și noaptea nu are Rusie

| Jassmina a răspuns:

Trage gard si deasupra gardului pune 2-3 randuri de sarma ghimpata, ca sa nu mai poata sarii.