| bizo95 a întrebat:

Salutare tuturor. Am in gradina din spate niste tigla tip vechi pentru acoperit casa etc si niste pari, tarusi. Cum am desfintat o plantatie de vie era gard intre mine si vecinul meu dar el l-a scos pe motiv ca nu poate sa lucreze in gradina. Eu am observat faptul ca tot dispar tigle si pari si surpriza, le-am vazut la vecinul meu si pari la fel si tiglele pe anexa lui si tarusii mei la rosiile lui. Intrebarea mea este, ce as putea sa fac, nu l-am vazut cand a furat dar stiu sigur ca sunt ale mele.

2 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca poti dovedi ca vecinul le-a furat poti solicita sa ti le inapoieze sau sa le plateasca si daca nu vrea poti sa-i faci plangere penala pentru furt.

| bizo95 explică (pentru Ioandelasal):

Recunosc pari si tiglele dar nu l-am vazut cand i-a furat despre tigle i-am spus a spus ca nu a luat a bagat motiv ca a cerut e la altcineva si m-am interesat ceruse dar se vede dupa culoare pe sopronul lui ca sunt ca si ale noastre cateva unde si unde cate o tigla doua despre pari i-a pus la rosi ardei etc si i-a taiat in partea de sus drept cu un motofierastrau ca sa nu iai recunoastem si la pai fructiferi am pus dar i-a vopsit cu var sa nu iai recunoastem dar noi recunoastem finda ai nostri erau facuti noi la comanda taiati cu tircula iar vecinul iai crepa cu toporul ei tot pari care iau avut cand au desfintat planatia de vie i-a taiat pe foc

| Ioandelasal a răspuns (pentru bizo95):

Ca le recunosti este una, problema este sa poti dovedi. Nu ajunge numai afirmatia ta, trebuie si alte probe.

| Krax256 a răspuns:

Fa-ti gard.
Numara-le apoi si lasa o copie dupa inventar langa ele.
O sa stie ca tu stii cate sunt si o sa se opreasca.