| DaTRoll a întrebat:

Buna Seara! Astăzi am primit o amendă pentru rovinieta, m-am speriat pentru ca eu stiu ca am rovinieta pentru un an de zile( pana in octombrie 2019). Am verificat si am constatat cu stupoare ca am rovinieta expirată din ianuarie. Înnebunesc. Din ianuarie pana in aprilie am circulat cu masina doar de 2-3 ori pe saptamana, de fiecare data treceam pe la camera de rovinieta. Intrebarea mea este, primesc amenda pentru fiecare data cand am trecut fara rovinieta? Am primit amenda ieri (17 mai) pentru 5 ianuarie. Deci o sa ma umple de amenzi?

2 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Din ce stiu ei se da o singura amenda pe luna.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu primesti amenda pentru fiecare data, te poate amenda doar o data la fiecare 2 luni, conform OG nr.15/2002, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"(8) Pentru lipsa rovinietei valabile, procesul-verbal de constatare a contravenţiei se comunică contravenientului în termen de cel mult 2 luni de la data aplicării sancţiunii contravenţiei. În intervalul de la data săvârşirii contravenţiei până la data comunicării procesului-verbal de constatare a contravenţiei nu se pot încheia alte procese-verbale de constatare a contravenţiei pentru lipsa rovinietei valabile pentru acelaşi vehicul."
Poti plati numai jumatate din minimul amenzii, daca o achiti in termen de 15 zile de la data primirii procesului-verbal de contraventie.