| XxMariaElenaXx a întrebat:

Buna seara!

Eu lucrez la o multinationala, custumer services, sunt agent ( chat, apel ) si as avea nevoie de 3 luni de concediu neplatit. Nu as vrea sa plec definitiv ci sa imi rezolv niste probleme.

Am citit putin si conform Art 21 daca nu ma insel as avea dreptul la 90 de zile, insa nu stiu exact daca mi se aplica si mie sau este doar pentru bugetari, dar probabil acest lucru ramane la latitudinea fiecarei firme.

Ar putea fi obligati prin lege sa iti dea acel concediu neplatit?

Sau nu este nu... si daca tot vrei sa pleci iti poti da demisia big grin si cam asta este.

Multumesc!

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Asemenea compani au un director de HR care te poate lamuri cu privire la drepturile tale conform cu contactul de munca semnat si acceptat d etine.
Mergi la HR si vorbeste acolo, ca noi u stim exact ce conditii sunt in contarctul tau individual, semnat cu acea companie.

1 răspuns:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Conform Codului muncii, rep. in 2011, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART.153.
(1) Pentru rezolvarea unor situaţii personale salariaţii au dreptul la concedii fără plată.  
(2) Durata concediului fără plată se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.  
  ART.154.
(1) Salariaţii au dreptul să beneficieze, la cerere, de concedii pentru formare profesională.  
(2) Concediile pentru formare profesională se pot acorda cu sau fără plată.  
  ART.155.
(1) Concediile fără plată pentru formare profesională se acordă la solicitarea salariatului, pe perioada formării profesionale pe care salariatul o urmează din iniţiativa sa.
  (2) Angajatorul poate respinge solicitarea salariatului numai dacă absenţa salariatului ar prejudicia grav desfăşurarea activităţii."
Daca este pentru altceva decat cele prevazute atunci ramane la latitudine angajatorului daca iti acorda sau nu concediul.