| Holy97 a întrebat:

Buna seara! In data de 10.6 am primit citatie sa ma prezint in calitate de suspect. In data de 11.06 am trimis un email pentru comisie rogatorie. In 30.06 a rost respinsa pe motivul: Punerea in miscare a actiunii penale, luarea
mäsurilor preventive,incuviintarea de probatorii, precum si dispunerea celorlalte acte
procesuale sau masuri procesuale, nu pot forma obiectul comisiei rogatori. Acum trebuie sa aștept o noua citație sa ma prezint? Nu am antecedente penale. Doresc sa cooperez. Mulțumesc pentru eventualele sfaturi.

10 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Ar fi bine sa te prezinti cat mai repede, nu sa astepti o noua citatie, ar putea sa fie cu mandat de aducere.
Si sa-ti angajezi un avocat sau sa soliciti unul din oficiu.

| Holy97 explică (pentru Ioandelasal):

Legal ar trebui o noua citatie din cate știu eu. Chiar politistul de caz a precizat ca imi mai trimite doua, dupa daca nu ma prezint o sa întocmească mandat de aducere.

Bula
| Bula a răspuns:

Mergi personal si cu avocat (chiar de serviciu) la procurorul de caz si discuta cu el.

| Holy97 explică (pentru Bula):

Nu stiu cine e procurorul...

| Bula a răspuns (pentru Holy97):

Vezi, cine semneaza citatia si cauta-l.

| Holy97 explică (pentru Bula):

Polițistul a semnato dar se pare că are ceva cu mine. A spus ca vrea sa ma audieze personal...de asta si respingerea comisie rogatorii...

| Bula a răspuns (pentru Holy97):

Nu stiu ce ai facut, dar neprezentarea este in defavoarea ta.
Ar trebui sa te intelegi cu politistul.

| Mosotti a răspuns:

Pai de ce nu te duci? Trebuia sa te duci, nu sa dai mail.

| Holy97 explică (pentru Mosotti):

Am dreptul la comisie rogatorie. Nu dispun de bani sa ma deplasez 600km, deci 1200km dus -intors

| Mosotti a răspuns (pentru Holy97):

Pai ti-a zis ca nu se poate, si atunci trebuie sa te prezinti, ii doare pe aia in cot ca nu dispui de bani, trebuie sa te duci daca nu merge asa. Mai bine te duci mai repede dacat dupa o noua citatie, sau suna si intreaba cum se face, asteapta pana vine alta atunci, dar sa nu ai probleme.