| EireneP a întrebat:

Bună TPU,am să abordez un subiect foarte important pentru poporul român,frații noștri din Basarabia deja au demonstrat că vor unire și o vor mai face,dar voi ce părere aveți,merită sa ne unim,merită să refacem acele idealuri pentru care au luptat bunii noștri, vă rog argumente happy
Eu personal VREAU UNIREA!

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Orice român zdravăn la cap vrea unirea.

4 răspunsuri:
| Kaizaren a răspuns:

Da, unirea este un lucru pe care Basarabenii si-l doresc foarte mult.Eu cred ca ar fi un lucru minunat sa ne unim, sa refacem ceea ce altii ne-au luat... ROMANIA MARE! VREM UNIRE!

| Dandanache a răspuns:

Intrebare idealista cu raspunsuri idealiste. Si eu as vrea o infrastructura feroviara ca in tarile civilizate, cu trenuri Malev, sa fac Romania de la un capat la altul in 2-3 ore. Dar e un bai: se poate? Avem fondurile materiale, avem posibilitati reale sa refacem totul?

Da, e frumos sa visam la Romania mare, dar o unire ar satisface doar orgoliul national. Economia romaneasca, asa cum e ea, ar fi compromisa. Basarabia este un vid economic, si Romania nu e capabila sa il inchida.

Asadar, daca e sa fim idealisti cu totii, sa visam, da, as vrea Unirea. Dar nu azi.

| Dumnezău a răspuns (pentru anonim_4396):

Dar de cele 70 de miliarde,cel putin,care-ar trebui pompate, numai pentru inceput, in republica, pentru a o face sa ajunga la un nivel macar de bun-simt fata de economia Romaniei, ce zici? Sau de faptul ca vreo 20% din locuitorii republicii sunt constanti alegatori ai PCRM si strasnici vorbitori de rusa,cu minime cunostinte de romana? Sau de faptul ca printr-o eventuala unire ne vom trezi cu republica transnistreana,mai doritoare de afirmare,ca pe vremea lui Igor Smirnov in propria ograda,de parca n-ar fi fost de ajuns problemele cu ungurii si tiganii? Sau de faptul ca,printr-o unire,vom ajunge sa preluam o economie in care Rusia are incomensurabile interese,dovada si Moldovgaz-ul,pudelul Gazprom,condus de personaje ce au legatura cu FSB-ul, Moldovgaz-ul fiind mai corupt chiar si decat Hidroelectrica noastra? Sau de faptul ca vei prelua un aparat birocratic, economic si legislativ practic doldora de coruptie, rele intentii sau bete pusa in roata? Ori de faptul ca nu o foarte mare parte a celor din republica vor unire, ce mai zici?

Ce ti-e si cu nationalistii astia!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Dumnezău):

Zic că nu era nevoie să-mi dai reply la acel răspuns, dar dacă tu ai vrut, n-am eu ce să-ţi reproşez. Sunt destul de conştient de unele lucruri.

Şi care ar fi diferenţa dintre mai puţine companii mafioate şi mai multe? De ce să ne tot jucăm atâta cu aşa-zisele " economii " când ştim că şi a noastră este praf şi că oricum timp de 40 de ani de acum încolo trebuie să tot returnăm bani FMI-ului.

Şi nu mai continui pentru că n-are rost. Şi România şi Republica Moldova sunt adânc îngropate în rahat din multe puncte de vedere. Nu s-ar simţi nici o diferenţă dacă am fi îngropaţi împreună.

" Ce ti-e si cu nationalistii astia! " - Bănuiam eu că acel comentariu postat de mine va atrage măcar o singură replică de genul " eşti idiot ". Mulţumesc că mi-ai dat reply, dar chiar nu are rost să dezbatem un subiect pe tema asta.