| serendipity21 a întrebat:

Bună tuturor! Recent, am fost sunat de un operator Vodafone, care mi-a oferit un abonament cu mai multe beneficii și la un preț mai avantajos decât reîncărcarea lunară a cartelei. În urma conversației, am primit un contract la distanță, pe care însă nu l-am semnat. Totuși, acum o săptămână am primit un telefon cum că acesta a intrat în vigoare.

Întrebarea mea este, are acel contract vreo valoare din moment ce nicăieri nu apare semnătura mea? Mă gândesc că în cazul în care aș vrea să reziliez peste un an de exemplu (contractul este pe 24 luni), nu ar trebui să plătesc nicio penalizare, din moment ce pe contract nu apare semnătura mea și nici seria și numărul corect al cărții mele de identitate. În lipsa acestor detalii, contractul ar fi considerat nul din punct de vedere legal?

4 răspunsuri:
| AsgaardSephiroth a răspuns:

Salut. In unele cazuri, furnizarea informațiilor cu caracter personal și/sau bancare reprezintă acceptarea și o confirmare a unor obligații contractuale. Semnătura fizica (nici cea electronică) nu mai este necesară in unele cazuri. Contractul este pe 24 luni. Sunt cazuri in care poți renunța mai repede fara penalizări, sau plata convenită in contract (însă foarte rar). Citește clauzele contractului, pentru că acolo trebuie sa fie specificate situațiile de încheiere și reziliere. Bafta

suntserios
| suntserios a răspuns:

Iti dai seama ca nu este nul din punct de vedere legal, mai ales in conditiile in care ei iti furnizeaza un serviciu pe baza acestui contract. Contractele astea online sunt perfect valabile in conditiile in care tu ti-ai dat acceptul, lucru pe care l-ai facut la telefon iar ei detin inregistrarea

| Whitte a răspuns:

Ai putea sa-l reziliezi acum. Dar daca il folosesti un an, mai greu. Se presupune ca ai fost multumit si doar te-ai folosit de ei.

| MagicOneT a răspuns:

Cel mai probabil, operatorul a auzit un "Da" sau "sunt de acord cu contractul" si l-a insemant ca o posibila acceptare de contract.

Si da, simpla confirmare a datelor personale + un acord verbal au valoare contractuala, chiar fara o semnatura fizica/electronica.

In orice caz, daca nu au trecut mai mult de 15 zile, incearca sa-l reziliezi, ai dreptul legal in mod normal. Practic ai dreptul legal sa te retragi din contract, e ca un retur la ceva cumparat de pe online.