| KatherineH a întrebat:

Buna ziua,
As vrea sa stiu ce pasi legali pot lua, pentru a scapa de o cersetoare extrem de nesimtita care imi frecventeaza cartierul. Am sunat politia de cel putin 5 ori, ei spunand ca vor trimite un echipaj care, insa, nu a venit niciodata. Femeia canta la un nivel insuportabil (se aude si de la etajul 4, mi-au spus vecinii), pentru a atrage atentia, in timp ce merge cu o incredere de nedescris pe mijlocul strazii, de parca ar fi terenul ei privat. Ocazional, are si copii cu ea. Din punctul meu de vedere, aici se comit trei infractiuni simultan: deranjarea linistii publice, cersitul si instigarea minorilor la cersit. Nu are relevanta, din punct de vedere legal, dar vreau sa mentionez ca femeia este tanara, dar poarta batic, merge cu un bat de matura (drept baston) si isi manipuleaza vocea, pentru a suna ca o femeie in varsta, in timp ce are extensii de gene si unghii cu gel. Eu am confrutat-o de 4 ori, personal. Prima data, m-am exprimat politicos si i-am spus sa evite zona. De celelalte 3 ori, am tipat la ea, ba ca sa o intimidez, ba ca sa o acopar, am incercat diferite strategii, dar a continuat cu nesimtire. A inceput sa apara acum 1 an, intr-o vara. De atunci, vine saptamanal. Realizez ca probelma principala sunt vecinii care ii dau bani. Problema e ca eu nu ii cunosc personal, ca sa imi permit sa-i rog sa inceteze. Pot sa depun plangere la politie? Nu ii stiu numele, ii stiu doar programul si traseul, insa astea sunt lucruri pe care le-am comunicat politiei si la telefon. Am insa inregistrari cu ea, facuta sporadit de-a lungul acestui an. Le pot trimite politiei?

10 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca politia nu si-a facut datoria poti face o sesizare la comandantul politiei din localitate sau chiar comandantul politiei judetene si sigur se va misca ceva.
La sesizare anexezi dovezile pe care le ai.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Se poate face ceva: poti sa-i institutionalizezi copii. Eu asa am facut. Am reclamat la politie, la primarie la biroul de protectia copilului si degeaba. Am reclamat la Bucuresti, la Directia de protectia copilului si au fost obligati sa vina (cei locali) sa-i ridice. I-au luat copii si femeia s-a si mutat din oras. Acum munceste si este imbracata frumos.

| luckystriker a răspuns:

Spray cu piper, o bata, o rozeta, ii spui ca daca mai calca o singura data in blocul ala ramane fara dinti, crezi c-o sa faca politia ceva? Ii doare la caras de cersetori, nici nu exista.

| KronstadtRevival a răspuns:

Plângere la poliție, cu probele video de rigoare. Dacă nu se iau măsuri concrete, poți acționa în instanță primăria din localitate și poliția. Sper să ai parte de liniștea dorită. Ai grijă să primești număr de înregistrare pentru plângerea făcută. Baftă!

| anonim3215 a răspuns:

Nu cumva ești din București și stai pe lângă mall Park Lake?
Eu aici stau și e una care urlă în fiecare dimineață de vreo 6 luni.
Bocește cum spui tu că face aia.

| anonim3215 a răspuns:

Și ca fapt divers - o aud pe aia la etajul 7 cu geamuri termopan închise.
De poliție - sunt 2 secții exact pe unde trece ea
- poliția națională
- poliția locală sector 3

| anonim3215 a răspuns:

Azi a fost asta în fața blocului meu la ora 15 cam așa.
Dacă ai auzit-o și tu tot azi înseamnă că suntem vecini de cartier.

| anonim3215 a răspuns:

Acum am citit o întrebare a ta și ai scris că stai în Drumul Taberei.
Deci femeia aia care urlă la tine e cea care urlă și la mine în cartier.
Deci se plimbă urlând așa prin tot Bucureștiul.
De ce nu îi face nimic poliția?
Sigur nu are act de identitate valabil sau deloc și nu poate fi amendată.

| justme9826 a răspuns:

Toate ne deranjează pe noi, românii. Si eu trebuie sa chem politia când in fiecare an, la sărbătorile de iarna, vin toți colorații cu boxe portabile și se plimbă prin cartier de dimineața de la ora 8 pana seara la ora 20. Unii au si microfon cu ei. Asta zilnic, pana trec sărbătoririle. Tulburarea liniștii publice nu se consideră infracțiune ci este contravenție. Asta se poate aplica doar în acel interval 22- 8 sau orele de odihnă ( 13-14 parca). Ca apelează la mila oamenilor, alta contravenție. Ca își pune copiii la cerșit tine de autoritatea DGASPC care crede-ma, nu va lua copiii atât de ușor din familie. Știu, pentru ca mama lucrează în DGASPC. Așa ca chinuie-te sa ii ia copiii, ca mai apoi face alții si o vezi înapoi.

| 6Radu5 a răspuns:

Legal mai nimic, Romania e o tara in care hotii castiga iar noi cei drepti suntem luati de prosti.Sincer,si eu m-am saturat de cersetori, stau cu mana intinsa in loc sa lucre.Singura metoda este sa treci la amenintari, eu am scapat un cartier de cersetorie cu amenintari, asta daca nu iti este frica si de o rafuiala buna in caz ca nu merge planul.