anonim_4396
Întrebare recomandată | anonim_4396 a întrebat:

Bună ziua!
Sunt fost ofițer de politie, demisonand din sistem de aproape 3 ani. Am lucrat o perioada de aproximativ un an și 5 luni.
Sunt licențiat și în drept, dorind ca la un moment dat sa susțin examenul de intrare în profesia de avocat.
Întreb pe aceasta cale, pot susține doar examen de intrare în Barou ca avocat stagiar având în vedere ca nu am 5 ani de profesie de ofițer de politie pentru a ma încadra la examenul de intrare în profesie pentru cei care au promovat examenul de definitivat în alte profesii juridice și care au exercitat acea funcție timp de 5 ani in vederea dobândirii calității de avocat definitiv?
Daca singura soluție în cazul meu este sa intru în profesie ca avocat stagiar, trebuie la momentul înscrierii la acest examen, sa depun vreun anumit act care sa aducă la cunoștința baroului despre fosta mea calitate de ofițer de politie sau nu este cazul? Deoarece nu am regăsit niciunde referințe ce țin de acest subiect în lege.
Întreb acest aspect deoarece am sesizat în lege și statut faptul ca fostele cadre de politie nu pot acorda asistenta juridica la unitatea de urmărire penala unde au funcționat și si-au desfasurat activitatea.
Eu mi-am desfășurat activitatea ca politist într-un județ diferit față de județul în care doresc sa ma înscriu pentru a susține examen de intrare în profesia de avocat.
Va mulțumesc!

1 răspuns:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Ti-am raspuns la 2 intrebari pe aceasta tema si ti-am indicat unde gasesti detalii.
Nu te impiedica cu nimic ca nu poti acorda asistenta juridica la unitatea unde ai fost inainte, mai ales ca esti in alt judet acum.
Ti-am mai spus ca trebuie sa sustii examen de intrare in barou, sa faci stagiul si apoi sa sustii examen de definitivat, legea si Statutul profesiei de avocat sunt clare in acest sens.
Si poti sa vorbesti la Baroul de avocati din judetul tau, sa le expui verbal situatia si daca este nevoie de vreo dovada ca ai fost politist.