| AC4S4 a întrebat:

Care este părerea voastră despre organizarea festivalului Untold în mijlocul unui oraș?
Se știe că există nereguli în organizarea acestui festival.
O neregulă care îi afectează pe majoritatea este cea a zgomotului. Soluția dată de organizatori, de primărie și de susținătorii festivalului este ca oamenii care nu participă la eveniment este să plece din oraș, să își ia dopuri de urechi, numind o fiță faptul că ei se simt deranjați de muzica continuă sunând toată noaptea.
E ca și cum toată legea e ignorată 4 zile, celor ce nu le convine destrăbălarea din centru să plece.
Este corect ca majoritatea oamenilor să nu aibă nimic de spus în timp ce se fac ilegalități doar din pricine financiare și politice?

Răspuns Câştigător
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Sunt din acel oraș. Nu este corect, dar se practică. Opoziția la acest fenomen este slabă și nu se iau măsuri. Sunt niște avantaje nete pentru oraș de care profită mulți în acele zile.

71 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

și uite aici și dobânzile alea imense ca să vedem totuși despre ce vorbim, e mare, nu uriasa / de criza:
https://sdw.ecb.europa.eu/quickview.do; jsessionid=7843A7333282A5A3DD8AD496249B2B9E? SERIES_KEY=229.IRS.M.RO.L.L40.CI.0000.RON.N.Z

| laSoledad a răspuns:

"Asta a condus tocmai la opusul a ceea ce ai zis tu, si anume la erodarea puterii de cumparare a banului, iar oamenii isi permit sa cumpere mai putine bunuri si servicii cu aceiasi bani ca in anii trecuti.''
"am zis eu că a crescut puterea de cumpărare a leului?" - De ce-o-ntorci? Ai spus "fiindcă lumea în sfârșit își cam permite sa cumpere" ceea ce in mare parte este o iluzie, infuzie de bani care a cauzat evolutia mai rapida a inflatiei, ceea ce a erodat puterea de cumparare a banului (pe langa alti factori). Acolo este eroarea de rationament. Expresia "lumea în sfârșit își cam permite sa cumpere" se bate cap in cap cu cresterea accelerata a preturilor fara o evolutie sanatoasa si a productiei si scaderea de cumparare a banului.

"dacă n-ar trebui să mă intereseze statisticile, ce dracu ar trebui să mă intereseze?" cine a spus sa nu te intereseze statisticile, dar nu prea acorzi atentie si celorlalte care evidentiaza decalajele guvernarii, unele chiar enumerate de mine mai sus. Este bine sa privim obiectiv, si bunele, dar si relele, nu doar sa extragem o felie buna din statistici si sa ne umflam in pene la nivelul UE, fiindca guvernarea in sine este o forma fara fond, plecand tocmai oamenii din partid care guverneaza, plecand de la planul de guvernare si pana la cresterea economica bazata in mare parte pe consum, care nu e un merit asa spectaculos al guvernării.

"investitii care pana acum cativa ani erau doar niste forme fara fond cand iti plangea juma de tara de foame" - sa nu ne prea laudam ca psd-ul a dat-o inainte cu investitiile. Tocmai ca a redus din finantarea lor pentru a ramane cu bani pentru cheltuielile strict de baza cum sunt salariile si pensiile. Cu ei sau fara ei la guvernare, parcursul investitiilor oricum ar fi evoluat, ca asa o cereau vremurile, nu pentru ca psd a venit ca un print pe cal alb sa scoata Romania din noroaie. Investitiile in Romania oricum au ramas in urma si tara inca plange, in hohote, de serviciile publice deficitare, de la cele din spitale, scoli, pana la cele dinn administratie, aeroporturi si drumuri publice. N-au imbunatatit foarte multe comparativ cu cat s-au laudat la inceput c-o sa faca. Doar sloganuri populiste. Mai ales in privinta drumurilor publice. Marimile astea!

"m-ai făcut să inteleg ca de fapt pibul nu aproape s-a dublat in ultimii 6 ani, ci, evident, a scazut si se traieste mult mai prost..." Asa ai interpretat tu, ce sa-ti fac? Nicaieri n-am scris c-a scazut pib-ul.

Vorbesti cu o persoană care nu doar citeste statistici ca tine, ci le si interpreteaza, observand si consecintele unor astfel de politici. Tu daca citesti pe hartie ca pib-ul a crescut, foarte bine, te rezumi la asta. Insa pentru bunastarea populatiei si calitatea vietii intr-o tara se iau mai multi factori in calcul. D-aia cantitativi, care pot fi trecuti in statistici si d-aia calitativi - pe care-i simte omul pe pielea lui. Daca esti un om inchis in bula lui pesedista, asta e, simti calitatea vietii altfel decat atatea alte milioane de oameni care se confrunta cu probleme reale din cauza guvernarii asa-zis de stanga. Multi oameni cu adevarat de stanga s-au dezis de ei, fiindca tocmai, sunt doar niste "forme fara fond", oportunisti. Chiar si daca pleaca de la guvernare, consecintele devastatoare ale politicii expansionist-populiste se vor resimti cativa ani de-acum inainte. Ce investitii?! Ramane de vazut cum va gestiona noul guvern gunoiul lasat de astia in urma. De unde va strange bani in plus pentru cresterile promise de psd, de unde va taia, ce mutari va face ca sa remedieze situatia, ramane de vazut. Oricum, dupa ei, potopul.

"productivitate mica e doar intr-o mica parte a aparatului bugetar care a fost intr-adevar supraaglomerat" - Nu doar ca a fost, inca este. De ce zici ca e doar intr-o mica parte a aparatului bugetar? asta se contrazice cu cuvantul "supraaglomerat". Tot sistemul e supraaglomerat, iar munca o fac dupa ordinele deficitare de sus, tot in mediile si cu aparatele din trecut. Multe nu s-au schimbat de cand cu ei. Doar salariile, insa degeaba au salariu mare, daca in mediul in care lucreaza nu s-a investit. Degeaba daca ordinele de sus sunt deficitare. Aceeasi productivitate mica o au. Ne facem ca muncim. Iar poporul simte productivitatea lor mica. Poporul moare oricum, cu sau fara card de sanatate sau ajutor de la serviciile publice si asa prea ponosite. M-am plictisit sa-ti mai spun din realitatea economica a Romaniei. Ramai la elogiile tale.

Apusul e aproape.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Indicele productivitatii ti l-am dat mai devreme, daca si la evolutia productivitatii stam prostlaughing

Si nu, n-a zis nimeni ca a crescut puterea leului,(care, da, fata de 2015 de exemplu, a scazut) am zis ca a crescut puterea salariului...e o diferenta, stii?

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns (pentru laSoledad):

La cat de bine iti redactezi raspunsurile, cred ca esti printre primii la facultate.

| laSoledad a răspuns:

"am zis ca a crescut puterea salariului...e o diferenta, stii?"

- Salariile sunt niste venituri. Veniturile sunt in stransa corelatie cu moneda nationala, mai omule. Esti total pe langa. Aberezi. Puterea monedei e pe duca de mult timp. Cresterea salariului nu a fost corelata cu cresterea productivitatii in Romania, ci e doar o masura fortata de infuzie de bani de catre niste oameni care nu cunosc politici macroeconomice mai bune - e un simplu stimulent electoral. Care marire oricum s-a desumflat in timp.
Simpla marire de venituri nu determina populatia sa inchida ochii la incompententa din conducere. Faptul sa le asa-zis "umpli buzunarele" si sa le umpli traistuta nu elimina din prim-plan incompetenta si ignoranta guvernantilor fata de adevaratele reforme structurale care ar fi trebuit facute in tara asta de cand sunt la guvernare. Esti paralel cu temele astea, ti-am mai zis.

| laSoledad a răspuns (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Pentru ca ma pasioneaza. Macar eu am pus mana si-am studiat-o din temelie cu teoriile si modelele ei micro & macroeconomice, alaturi de impactul lor si nu aberatiile la secunda de-ale lui Nevermore. Raționamentul lui e fix in doi pasi, de parca economia ar fi doar bidirectionala, cu doar 2 actori implicati: bani din cer in plus -> ce buna-i marirea, consumam, ce bine! Si acolo, rationamentul se opreste.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Salariul brut orar e 6.5 euro
productivitatea muncii / ora e 12.9

2017 - 2018 crestere de la 5.6 la 6.5 a salariului 11.2%
2017-2018 crestere de la 12.0 la 12.9 a productivitatii - 8 %
in mărime absolută e o creștere egală.

2016-2017 crestere de la 5.1 la 5.6 a salariului / ora - 9, 8%
2016-2017 crestere de la 11.2 la 12 a productivitatii - 7, 1%
serios, o mică creștere în valoare relativă ne-a făcut praf economia, pe când în valoare absoluta e evident că productivitatea creste mult mai mult?laughing


hai s-o luăm pe întreaga perioadă 2013-2018:
4.1 euro în 2013 - 6.5 în 2018. o creștere a salariului de 2.4 euro

9.3 în 2013 - 12.9 în 2018. o creștere a productivitătii de 3.6 euro pe întreaga perioada.

Deci salariul a crescut cu 2.4 euro în ultimii 6 ani de guvernare social democrată și productivitatea muncii a crescut cu 3.6 euro /om / ora. Serios, au pierdut angajatorii când creșterea în valoare absolută a productivității e cu 33.3% mai mare decât a salariului? în plus politica asta e pe termen scurt-mediu si a fost foarte eficienta pentru revenirea dupa recesiune.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Legat de salariu / monedă, în continuare înțelegi doar ce vrei tu.laughing
puterea de cumpărare a unui român raportată la venitul nominal primit a crescut. venitul nominal a crescut mai mult decât deprecierea leului, deprecierea nu erodează creșterea venitului deci volumul de bunuri si servicii ce poate fi achizitionat cu venitul de acum e mai mare.
https://ec.europa.eu/......bour_costs
e groaznic că nu mai esti ultimul si ai ajuns penultimul...

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru sadrian46):

Anul acesta se pare că a fost mai puțină opoziție. Și parcă nu a fost muzica așa de tare. Și se pare că au donat și ceva pentru spitalul de copii, care suferă cel mai mult. Și parcă se vorbește despre mutarea lui înafara Clujului. Dar paradoxul este că de aceea profită orașul așa de tare, fix din cauza asta, că este în centrul Clujului.

| Superior a răspuns (pentru Catrice):

In anii 2000 dadeai muzica la maxim si glumeai cu vecinii pe seama asta ziua urmatoare.
Astazi daca ai televizorul putin mai tare te trezesti cu un militian scund de statura, inconjurat de gorile cu M4A1 la usa. (mi s-a intamplat, cand am vazut mascatii aia de 2m mi-a cazut sufletu' din cap)

| Catrice a răspuns (pentru Superior):

rolling on the floor nah doar aveai musafiri care vroiau sa afle ce muzica ascultai.