| Parakeets a întrebat:

Care este procedura pentru a da de port-armă?

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
21 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Procedura este prevazuta de L.295/2004, rep. in 2014 si Normele de aplicare a legii, ambele cu md. si compl. ulterioare.
Nu oricine poate obtine permis de portarma, sunt doar anumite categorii de persoane.

| relian a răspuns (pentru Ioandelasal):

Dai femeiei link sa citeasca, nu doar spui legea.Sa nu mai stea sa caute, cauta tu, baga linkul si poate citesc si eu, macar asa ca idee laughing

| Ioandelasal a răspuns (pentru relian):

Si nu la fel este daca o sa scrii la cautare legea si o s-o citesti?
Ar fi mult de citat, de altfel am fost invinuit de multe ori, de diversi utilizatori, ca dau citate sau ca unele sunt prea lungi.

| Simpatic a răspuns:

Sa gandim logic, in RO majoritatea politistilor nu au curajul sa foloseasca arma din dotare nici cand viata le este pusa in pericol, asta pentru ca stiu ce anume ii asteapta dupa aceea, ce rapoarte au de completat si dupa caz sunt cercetati in functie de evenimentul produs.
Deci tu cu atat mai putin ai putea utiliza o arma fie ea cu aer comprimat, neletala, tot esti supus/a rigorilor legii.
Dar ce dusmani aveti tata de va temeti asa pentru viata voastra?
Am o cunostinta, o nefericita inculta care are port arma pentru ca tatal ei este aici un mare patron, ok si asta o face pe ea o tinta sau cum, ea fiind un nimeni.
Unii probabil au tulburari depresive si considera ca lumea ii va talhari sau ca va intra peste ei in casa vreun dusman.

Si in SUA politistii dau in scris si sunt cercetati dupa ce folosesc arma insa acolo sistemul este altul iar politistii acolo sunt capabili sa foloseasca o arma pentru ca sunt situatii cand este 1-1 ori negrul care a furat cocaina de la dealer si a scos mitraliera, ori politistul, in momentul acela nu te mai intereseaza daca vei fi cercetat chiar si penal dupa ce ai tras!
La noi politistul nu are curajul sa folosesca arma nici in momentul cand incultul care detine palat dar doarme tot in cortul din curtea palatului sare cu sabia la politist, de ce? simplu pentru ca avem o legea facuta de niste incompetenti fosti comunisti precum "monica macovei", legea autoapararii spune sa actionezi cu o forta direct proportionala, asta inseamna ca impotriva sabiei, pistolul este considerat avantaj deci nu poti legal sa actionezi cu foc impotriva unei sabii, topor etc IATA CE LEGI EXISTA IN TARA ASTA A TARANOILOR CARE AU INTRAT SARACI IN POLITICA SI AU IESIT MAGNATI, ei fiind tot cu mentalitatea taranului de rand, adica daca nu iesi bogat dintr-o combinatie inseamna ca esti prost, asta au facut ei prin politica nu au ajuns acolo ca sa schimbe ceva sau sa protejeze cetateanul, nici macar nu au schimbat legi si articole la care altii le-au adus la cunostinta ca nu sunt in regula, iar timp au avut cu totii! De 34 de ani tot au timp, cat timp le va mai da poporul asta?

| Parakeets explică (pentru Simpatic):

Deci e clar. Pistol good-bye. happy

Cât de legi și protecția civilului, m-am lămurit, lasă că s-o aruncat în mine cu pietre acum o săptămână și am fost făcută "balenă" în ultimul hal, de niște copii, pe marginea drumului, în timp ce eu stăteam singură și in lumea mea și mă bucuram de un peisaj de amiază, fără să le fac nimic și fără să mă iau vreodată de ei. Și după ce sun poliția, poliția nu avea cum să vină doar pentru simplul fapt că nu știa adresa, dar când i-am spus că adresa era în noul parc, ei fiind tot din acest oraș al meu, ai dracului dacă știau pur și simplu unde zace noul parc. Parcă zici că aș fi vorbit cu inspectorul altui oraș și nu ar fi știut care-i noul parc. În condițiile în care, noul parc fiind nou și într-o zonă de la periferie, nu are denumire, nici de parc, nici de stradă, deci ia uite, cum te apără poliția. Poliția doarme ziua în amiaza mare.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu a da, ci a primi permis. Faci cerere.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Cum a zis si GabiDumitrescu, legea armelor de la noi e foarte stricta, iar portul de arma este aproape interzis, cu niste exceptii mai mult profesionale.
Armele de vanatoare pot fi detinute de catre persoanele fizice, dar ai o groaza de hartoage si taxe pentru asta, iar portul ei in civilizatie, bineinteles ca nu este permis.

| dullcat a răspuns:

De acord cu johnny.Plus, aici nu suntem in 'murica unde fiecare cetatean poate detine arma daca asa vrea.

| GabiDumitrescu a răspuns:

POsesie, nu port. Port au extrem de putini. La cum e legea la noi, iti iei permisul ala complet degeaba.

| relian a răspuns:

Procedura, mergi la politie si intrebi, ori iti spun aia unde anume trebuie sa mergi, daca nu se pocupa ei cu asa ceva.

Asa doar teorie, baga si tu si cauta pe net, vezi ce spune legea, citesti acolo si ai aflat ce trebuie sa faci.Nu mai asteptata totul mura in gura laughing de aia internet, calculator, mai invata sa le folosesti si pentru altceva decat sa pui intrebari si birfa laughing

| anonimg a răspuns:

Trebuie să te gândești de 10 ori înainte de a da pentru un astfel de permis, pentru că este o mare responsabilitate. O armă neletală poate fi letală la o distanță scurtă. O mică greșeală, din joacă, și poți pierde peste 20 de ani din viață.
https://b.politiaromana.ro/......i-neletale

| johnnny123 a răspuns:

În primul rând, în România doar anumite categorii de oameni pot obține permis de port-armă (demnitari, magistrați, diplomați, militari și polițiști)

În al doilea rând, chiar crezi că o persoană care se află sub tratamente psihiatrice este cea ma potrivită pentru a deține o armă?

Citez din întrebarea ta anterioară:
"Și acum întrebarea care mă macină cel mai mult, eu luându-l doar de 2 zile, așa se simte după ce iei astfel de pastile? Aproape ca-n Rai? Sau doar eu simt așa? Deci asta să fie fericirea? happy Mai lipsesc doar unicornii."

Yup, clar ți se poate încredința o armă.

| blackann a răspuns:

Nu da.

| anonim3248 a răspuns:

Până nu semnează cineva ceva, nu este eliberat permisul de port armă.

| anonim3248 a răspuns (pentru anonim3248):

Ce scrie în lege nu e și obligatoriu ca să aplice cel care semnează.

| anonim3248 a răspuns:

Pentru cea care a pus întrebarea - nu semnează cel care trebuie ca ea să aibă armă și e de ajuns doar o discuție cu ea și nu semnează cel care trebuie să semneze.

| anonim3248 a răspuns (pentru anonim3248):

Dacă citesc ce au scris mulți pe site TPU pot să spun că nu pot purta arme vreodată.

| anonim3248 a răspuns (pentru anonim3248):

Dacă nu semnează primul - trebuie altul să semneze sau nu, până atunci nu este angajat omul care trebuie să poarte armă.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
Întrebări similare