anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Care sunt cele mai periculoase situatii in care te poti afla din punct de vedere legal? Ca spre exemplu dar excluzand parinti / sot abuziv; cand nu te poti apara in fata legii desi esti in pericol.

7 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Rapita, talharita, batuta, violata, tinuta ostateca, furata de proxeneti si vanduta pe piata prostitutiei din strainatate, asta chiars e intampla la ora actuala masiv, mii de romancute, in special minore sunt ademenite sub pretextul "lover boy" dupa care fetita este scoasa din tara si vanduta proxenetilor din europa.

| relian a răspuns:

Din pct de vedere lega, tu nu esti obligata sa cunosti toate legile, nu le cun osc nici avocatii, care vorba aia, cu asa ceva se ocupa.

Tu ce trebuie sa cunosti, is lelgile alea de baza, sa nu furi, sa nu omori, sa nu faci rau aproapelui tau, sa nu faci rau in general.

Asa ca atunci cand faci ceva si ai ceva neclar, nu o mai fa, mergi si informeaza-te apoi o faci sau nu.

Te retine ceva, mintea ta, moralitatea din tine, crede ca nu ar fi buna sa afci acel lucru laughing atunci intrebi undeva.

Cind te afli tu in situatia dea fi pusa in pericol de altcineva, o sa simti atunci, omu desi a pierdut ceva simturi arhaice, totusi pe asta nu la pierdut laughing organismul simte cand apar situatii periculoase si cauta sa scape de acolo, sa supravietuiasca.

O situatie periculoasa, e sa ai gaz la casa, sa nu ai in dormitor tiuitori de alea de gaz si sa te trezesti pe alta lume.

Legal poti sa ai o casa, sa nu ai asigurare, sa ia casa foc si sa rami in drum laughing uite alt exemplu.
Legal in cazul asta esti in drum, este vina ta, nu ai avut asigurare, nu este nimeni obligat sa iti dea ceva.

Nu stiu la ce anume situatii periculoase faci tu referire.Printi, sot abuziv, in afara de astia, stiu si eu sa te bata vecinu ca ai intrat in curtea lui fara sa ceri voie laughing

| carevaescu a răspuns:

Să ți se fure identitatea, să fii acuzată de terorism sau trădare de patrie, și cel mai rău ar fi sa te căsătorești.

| Harlequinha a răspuns:

Da, excluzand cazurile de genul. Lucruri la care nu te gandesti, sau nu le stii pe dinafara.

| Sophieka a răspuns (pentru Harlequinha):

Pai daca nu le gandim si nu le stim pe dinafara, nu ti le putem spune.

Mai bine sa facem ceva util zic, decat sa dezbatem un subiect stupid.

| Harlequinha a răspuns:

Da, m-am exprimat gresit : spre ex cand ai parinti abuzivi sau sot abuzivi nu prea ai ce sa faci dpdv legal si la genul asta de lucruri ma refeream. Cum ar veni sa ti se taie mana pentru furat. Ce alte situatii extreme mai cunoasteti? In care esti constrans legal in sensul in care esti in pericol si nu te poti proteja.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Harlequinha):

Chiar si in cazul in care ai parinti abuzivi ai ce face: daca esti minor, suni la Protectia copilului si raportezi, putand sa te ia din acel mediu de la familia ta si te pot pune intr-un camin de copii, unde poti sta pana la 18 ani.
Daca esti adult este mai simplu: iti iei valiza si pleci in lume!

Daca ai un sot abuziv sau violent, poti divorta, ca nu te tine nimeni fortata sau legata in casnicia aia.

"Ce alte situatii extreme mai cunoasteti? In care esti constrans legal in sensul in care esti in pericol si nu te poti proteja"

Sunt mii de cazuri de fetite minore si baitei furati si fortati sa se prostitueze, devenind sclavi sexuali la proxenetii din tara, sau de peste hotare. Din nefericire 90% din aceste cazuri copii merg de buna voie fiindca sunt inselati, crezand ca barbatii aia ii iubesc atat de mult, incat ii duc sa-i plimbe, sau sa le ofere ceea ce parintii nu vor.