| alex80 a întrebat:

Ce este globalizarea si cum ne afecteaza pe noi?

Răspuns Câştigător
| serban a răspuns:

Globalizare inseamna ca mergi in Franta cu o masina japoneza fabricata in Anglia si adusa din SUA, platita cu bani pe care i-ai obtinut muncind in Romania pentru un client canadian care poarta un costum Armani fabricat in Malaysia si cumparat din Dubai :-)

5 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Prin globalizare se intelege lumea ca o singura piata. Tot ceea ce ne inconjoara este disponibil atat noua cat si celorlalti iar diferentele culturale se reduc. Este trist!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Globalizarea si România - citez: "In realizarea acestui site am pornit de la ideea ca fenomenele reunite sub umbrela notiunii de globalizare intereseaza, sau ar trebui sa intereseze cit mai multi romani in calitate de cetateni ai unui spatiu geografic si cultural din ce in ce mai supus interactiunilor si transformarilor rapide.

Exista la ora actuala o bogata documentatie despre acest fenomen complex si multipolar: diverse publicatii, carti, studii, pagini pe Internet, acestea implicind deseori cunostinte multi-disciplinare din partea celui interesat sa aprofundeze subiectul globalizarii, si o necesara familiaritate cu termeni si concepte specifice.

Materialul cuprins in acest spatiu, doreste sa informeze dar si sa declanseze reflexia critica, documentata, in rindul romanilor din tara sau din diaspora, despre realitati urgente care ne afecteaza viata la nivel individual dar si colectiv. - Stefan Bocioaca, editor" un site foarte interesant si serios http://www.globalizarea.com/!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Globalizarea este transformarea lumii intr-un colhoz urias, controlat de elita corporatist-bancara. Arhitectul globalizarii este J. D. Rockefeller, care recunoaste in memoriile sale, la pag. 405, ca prefera suveranitatii statelor un guvern mondial condus de elita bancara. Trilateral Comission, Council of Foreign relations, Council of Americas, FMI si Banca Mondiala sunt organisme dedicate acestui scop. Libertatea comertului si circulatiei este de fapt netezirea drumului catre controlul absolut detinut de o mana de corporatii si banci. Sunt create situatii de criza, sunt inventati dusmani externi - terorismul, incalzirea globala - pentru ca natiunile sa tipe ingrozite dupa salvatorul universal care cine credeti ca va fi? Numai ca oamenii au inceput sa se trezeasca. Vedeti in acest sens mitingul din 12 septembrie de la Washington; 2 mil de oameni care au marsaluit pana la casa alba; ati vazut asta la stiri undeva? Cautati informatii despre David Rockefeller, Zbigniew Brzezinski, Henry Kissinger, Istoria Federal Reserve... Ce legatura au toate astea cu noi? veti fi uimiti.

| claudiu38 a răspuns:

Globalizarea este termenul folosit cel mai des pentru a descrie procesul de conectare a lumii. Globalizarea inseamna atat faptul ca lanturile de fast-food vand atat in SUA cat si in Romania sau India cat si faptul ca ascultam aceeasi muzica, vedem aceleasi filme.

| andrei34 a răspuns:

Cred ca cel mai bine poti defini globalizarea ca o lume interconectata unde, un fenomen intamplat intr-o parte a lumii are repercursiuni in alte parti. Economia este cel mai bun exemplu. Fiind globalizata, recesiunea americana produce daca nu o recesiune planetara atunci o incetinire sau o stagnare.

Întrebări similare