Peste 3 zile vor fi alegeri parlamentare. O parte din voi nu aveti drept de vot sau va aflati la primele alegeri. Altii ati mai trecut prin aceste proceduri.
Suntem convinsi ca sunteti nemultumiti de starea actuala a lucrurilor.
Pentru ca sunteti implicati si aveti ceva de spus politicienilor, contati foarte mult. Multi sunteti la inceput de drum, iar viata va va fi determinata si de situatia politica din tara.
Vrem sa facem impreuna o scrisoare deschisa pentru politicieni, in care sa includem ce v-ati dori, lucruri mari si lucruri mici. Noi ne luam angajamentul ca vom trimite apoi scrisoarea catre organizatiile de tineret ale partidelor si alesilor natiunii de dupa 9 decembrie.
Scrie-ne, asadar, ce ti-ai dori sa se-ntample in Romania in urmatorii 4 ani si ce ti-ar schimba viata in bine.
Ne-ar placea sa strangem cel putin 1.000 de raspunsuri, asa ca te rugam sa ne acorzi 5 minute de sinceritate. Daca ti-ai putea invita si prietenii sa ne fie alaturi in acest demers, ti-am multumi din suflet.
Iti asteptam ideile aici!
Daca tot e " criza " in loc sa se scumpeasca lucrurile ( cu exceptia petrolului deoarece este din ce in ce mai greu de gasit ) ar trebui sa se ieftineasca pentru a ne face viata mai usoara
Politicienilor romani le cer sa fie precum Vlad Tepes ca sa curete tara de hoti.ca si Maresalul Antonescu ca sa ne scape de romi si ca Nicolae Ceausescu sa construiasca in aceasta tara.
Din pacate politicienii nostri sunt doar niste jigodii cu mai multe fete( am incercatsa fiu decent in exprimare).
Mi-ar placea sa renoveze orfelinatele si protectia copilului sa nu mai doarma.
daca tot ne sunt luate milioane intregi din salarii (lucru pe care nu il putem schimba) macar sa ajunga la copiii aia, sa aiba si ei conditii. sa investeasca si in orfelinate nu doar in azil de batrani, la urma urmei copiii sunt viitorul.
Sinceritate si interes pentru oamenii pe care se spune c-ar trebui sa-i ajute.
Sa nu mai FURE! Si sa opreasca HOTIA si CORUPTIA din ROMANIA! Chiar daca nu vor sau nu o fac, prin aceste hotii se pierd miliarde de lei si euro din bogatia statului iar dupa ce aceasta "hemoragie" va fi stopata, pentru toate, ABSOLUT toate problemele tarii vor fi bani pentru rezolvarea lor, si o crestere economica in timp! Aveti INCREDERE! Daca nu o noua revolutie! Stima!
Să-si păzească bine sistemele că vine anonymous peste ei si le descoperă minciunile!
As dori cateva lucruri: sa nu mai faca promisiuni pe care sunt constienti ca nu le pot si nici nu vor sa le duca la bun sfarsit, sa investeasca in invatamant, agricultura si turism ( voi stiati ca sau facut cercetari in care sa constatat ca pamanturile Romaniei, chiar si in starea actuala, ar putea hrani o populatie de 80.000.000 de OAMENI?).De asemenea, pedeapsa pentru violatori, pedofili si criminali este MULT prea mica pentru faptul ca prin aceste actiuni ei distrug viata multor oameni (atat fizic cat si psihic), ar trebui ca aceste, animale' sa primeasca o sentinta pe viata sau cel putin sa li se taie, obiectul muncii', sa elimine prostiile precum manelele, produsele etnobotanice si sa mareasca pretul la tigari si astfel de prostii si ultimul lucru dar nu cel din urma: sa sustina centrele de cercetare si cluburile sportive ( de la o vreme romanul bubuie la cata lene are saracul de el)
Eu as vrea ca politicienii de astazi care dupa spusele lor candideaza pentru binele tarii si a populatiei (nu pentru interesul personal) sa ne dovedeasca acest lucru convocand un referendum pentru instaurarea monarhiei. Cu cea mai mare sinceritate cred ca in situatia actuala cu cei care sunt sau vor venii in pozitii sus puse nu se va schimba nimic.Raul se taie de la radacina...dar e nevoie de multe generatii de sacrificiu pana vor venii cei care pot aduce schimbari in aceasta tara minunata.
Sa nu mai creasca pretul tuturor produselor si sa miscoreze salariile oamenilor! Si le-as cere sa nu mai fure atata, pentru ca din cauza lor tara noastra a ajuns sa fie in criza de bani!
Numai bine!
Eu le doresc multa sanatate si fericire tuturor scumpilor si iubitilor nostri politicieni si sa aiba bani multi sa naiba ceface cu ei la jilava in fortu13
Esti la suprafata. Ti-ai batut atata capul cu destinul, evolutia gandului primordial in universul pustiu, reversibilul, prinderea gandului in ceva care il dezvolta infernal pentru el insusi sau pentru altii, nevoia de a elibera gandul etc si etc si acum nu iti convine ceva, de parca sunt o cicalitoare care te infranez la vanatoare. Ia gandeste-te, sigur o sa ma intelegi. Ce am vrut sa zic in toate cuvintele mele, puse cap la cap, toate? Fa-mi un rezumat sa ma vad si eu in ochiul tau, te rog.
Buna ziua! ma numesc Mariana si am 36 de ani.Ce mi-as dori mai mult ar fi un viitor mai bun copiilor mei.Am un baiat de 14 ani care anul acesta merge la liceu si nu stiu cum sa facem sa ne descurcam cu banii.Ii trebuie haine, caiete, bani de drum in fiecare zi sau de internat si cate nu are nevoie un copil.Iar alocatia este de 42 lei.O alocatie mai mare ar ajuta cat de cat.Decat cornul si laptele pe care copiii il dau la cos si nu il mananca mai bine ar mai creste alocatia. Copiii tot vor bani sa isi cumpere ceva de mancare ca sunt atatea magazine in zona scolii incat nu se poate sa ramana vreunul sa nu mearga sa isi ia ceva.Chiar si unul mai necajit care nu are bani nu mananca lapte si corn ca rad ceilalti de el.Parerea mea este ca e o risipa de bani. De asemeni probleme sunt si in agricultura.Noi suntem tarani agricultori si de cativa ani ne chinuim sa scoatem banii investiti nu sa ne mai ramana ceva.Cheltuielile sunt mari iar marfa noastra o vindem greu pentru ca nu putem concura cu marfa din import.Si ma refer in mod special la cartofi.Sunt multe nemultumiri si multe vise dar oare cui ii pasa? Ma gandesc acum mai mult la copii ca te zbati sa faca o scoala si cand o termina raman tot acasa.Iar noi, cei ce suntem agricultori, la batranete sau cand ne vom imbolnavi, cine ne va ajuta? Caci parintii nostri au muncit la CAP si au cat de cat o pensie vai de capul ei.Dar noi? Ca bani sa platim pentru pensie privata de unde? Si cine garanteaza ca vom primi acea pensie dupa atatia ani de platit.Eu as vrea sa se gaseasca si pentru asta o solutie, o pensie de agricultor ca platim impozite pentru pamant.Problemele astea sunt ale mai multor oameni cu care mai discut zi de zi si la invitatia voastra m-am gandit sa va scriu aceasta scrisoare pe care nu stiu daca o va citi cineva sau daca ii v-a da vreo importanta. Politicienii promit doar pana la alegeri si apoi uita si isi urmaresc doar scopurile lor.Eu va multumesc de invitatie si inchei aici mica mea scrisoare. Mariana
Sincer sa fiu sa nu se mai gandeasca la buzunarele lor si sa se gandeasca si la noi...nu-s locuri de munca in tara asta si daca sunt patroni isi bat joc de tine ca angajat ...in fine ar fi multe de zis dar indiferent de cea ce zicem noi ei tot ce vor fac(sa isi umple buzunarele respectiv conturile)si noi murim de foame"bine uni dintre noi"asa ca cererea mea ar fi un trai mai bun in tara asta de ***
Citind "TPU" gandesc ca sunteti pedelisti; numai aia au gasit sa se numeasca "ard". Dar chiar daca va cred o teapa acum (mi-e greu sa ma dezlipesc de traducerea "ţepe u") astern gandul ca dupa Referendum eram hotarata sa nu mai merg la niciun vot si sa ma las convinsa de povata ca daca votul meu ar conta, ar fi cineva care sa nu imi dea dreptul sa votez.
Sunt intr-o suburbie a Timisoarei in care tot staful pedelist, acum "uselisti" convinsi, s-a imbracat in rosu la "lansarea" candidatilor si ii criticau de mama focului pe cei care fusesera pana atunci la "putere" (adica tot ei!) si nu luasera nicio atitudine. Si ma intreb (inca) ce resorturi interne ii fac pe acesti oameni sa aiba acest comportament. Scrisesem "de profitori", dar e amestecat cu altceva.
Ma simt ca maimuta care se cuibareste intr-un colt si asteapta sa ii treaca-nu cheful de munca, incerc sa vad de catva timp cu ce se munceste mai cu moţ in privat. Astept sa treaca anii-astia, cei care vin... "Ne-ar trebui o viaţa/ Sa..." sa ce!? Sunt convinsa ca valorile mele-morale, sociale, nu vor mai fi niciodata aceleasi. Si pe vremea comunistilor, la conducerea institutiilor si a fabricilor erau oameni priceputi, nu d-astia cu diplome la kilogram. Te doare mintea cand vezi cine a ajuns "sef" pe te miri unde!
Stiu ca nu va folosi nimanui ce am scris eu aici- cei ce se balacesc in politica nu o fac sa imi fie mie bine; se zbat sa ajunga in locul in care EI se simt perfect. Asteptam loturile urmatoare de "exemple" duse "in spatele gratiilor". (Limba noastra cea romaneasca necesita acum atat de multe ghilimele, aproape toate cuvintele au alte sensuri decat cele stiute de mine...)
Si...s-auzim de bine. Sarbatori fericite!
Sa mai scada din ei ca si asa sunt prea multi si nu fac nimica 20-30 ar fi mai mult decat suficienti sau daca nu sa se aleaga oameni modesti si nu de aia plini de averi care vor si mai multa avere...
Sa faca ina sa fel sa schimbe lumea si toate legile stupide si toate chestiile de care aceasta tara duce lipsa, si sa faca lucrurile asa incat lumea sa o duca cat mai bine.
Să facă tot posibilul pentru reUNIREA celor două state Românești.Basarabia e România.
Daca nu pot sa rezolve problemele grele ale populatiei, sa lase pe altii care pot! Valabil si pentru urmatorii! Daca nu...le doresc sa faca ceea ce fac eu acum....lucrez in alta tara pentru a-mi tine fata la facultate,si pentru o viata mai decenta(cu riscul ca famila sa mi se destrame!). Asta,, multumita,, tot lor, pentru ca ne obliga la situatii extreme! De aceea le urez si lor sa treaca prin ceea ce trec eu, si multi altii ca mine!
Sa termine cu cearta intre partide genul programul
meu este mai bun decat celalalt.
Sa creeze locuri de munca cat mai urgent altfel nu se va iesi din criza niciodata si nu vor mai exista pensii pentu generatiile urmatoare.
Sa puna piciorul in prag fata de ue deoarece ei nu urmaresc ca noi sa iesim din criza ci din potriva isi urmaresc propriile interese gen sa nu aiba concurenta la anumite produse in general cele alimentare la care suntem net superiori fata de ei, sa inchida anumite fabrici ca aro sa nu aiba concurenta etc.
Sa creasca putin salariile sa nu mai trebuiasca sa lucrii in strainatate si totodata poate ar disparea si spaga.
Sa aiba mare grija cum sa incheie un contract la anumite lucrari deoarece la noi se fac de zece ori mai scump decat in alte tari mult mai dezvoltate ca noi.si sa nu se imbogateasca de pe spinarea celor care intr-adevar vor sa munceasca pentru un trai mai bun si de asi creste copii alaturi de familie nu pe alte meleaguri
Sa faca magazine cu 1 leu alimentele, sa scada taxele, sa creasca salariile si pensiile.
Dosar de canditat,o mare parte din politicieni fac afaceri ilegale,tata timp cat ei fac asa ceva desi sunt politicieni, tara tot la nivel cesta ane adica, coruptie, mita, santaj.
Nu vreau sa par un COMUNIST.dar mai bine era pe timpu lui Nicolae Ceausescu
1-Locu de mucna era asigurat de la varsta 16 ani
Eu nu cer mai nimic de la oameni statului pentru ca tot asa va fi.C.M.S.Cum spunea si colegu, daca ar fi in viata Vlad Tepes doar el ar face dreptate tragandu-i in teapa
In primul rand de la noii politicieni doresc seriozitate si stabilitate lucruri urgent necesare pentru a transmite oamenilor de afaceri si investitorilor ca pot gandi pe termen mediu si lung strategii de dezvoltare, o alta masura necesara este incetarea populismului si luarea unor decizii bazate strict pe fundamente economice.
Sa nu mai avem preturi care explodeaza si sa dea mai mult salariile parintilor si alocatiile copiilor.
Dar orice le-ai zice fac ca ei!
Eu as cere politicienilor, sa pleceeeeee, ca numi rau fac.Ne-au furat si zaharul din cafea.
slam întreabă:
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: