Ce le-ai cere politicienilor intr-o scrisoare deschisa?

Ce le-ai cere politicienilor intr-o scrisoare deschisa?

Peste 3 zile vor fi alegeri parlamentare. O parte din voi nu aveti drept de vot sau va aflati la primele alegeri. Altii ati mai trecut prin aceste proceduri.

Suntem convinsi ca sunteti nemultumiti de starea actuala a lucrurilor.

Pentru ca sunteti implicati si aveti ceva de spus politicienilor, contati foarte mult. Multi sunteti la inceput de drum, iar viata va va fi determinata si de situatia politica din tara.

Vrem sa facem impreuna o scrisoare deschisa pentru politicieni, in care sa includem ce v-ati dori, lucruri mari si lucruri mici. Noi ne luam angajamentul ca vom trimite apoi scrisoarea catre organizatiile de tineret ale partidelor si alesilor natiunii de dupa 9 decembrie.

Scrie-ne, asadar, ce ti-ai dori sa se-ntample in Romania in urmatorii 4 ani si ce ti-ar schimba viata in bine.

Ne-ar placea sa strangem cel putin 1.000 de raspunsuri, asa ca te rugam sa ne acorzi 5 minute de sinceritate. Daca ti-ai putea invita si prietenii sa ne fie alaturi in acest demers, ti-am multumi din suflet.

Iti asteptam ideile aici!

327 răspunsuri:
| Eman97 a răspuns:

Sa gandeasca cu capu nu cu Pwla.

| Shammal a răspuns (pentru eliaclodia):

"prea multa abstractizare" - vezi lumea asa cum e, inradacineaza-te

| andreea99daniela a răspuns:

Ar trebui sa scada taxale de tot felul si sa mareasca alocatiile copiilor precum si salariile, pentru ca meritam si noi o viata mai buna!

| GOLD99 a răspuns:

As dori sa le spun sa nu mai faca promisiuni care nu le vor indeplini vreodata si sa nu mai minta poporul ca vor creste salariile. Daca nu putem trai pe picior mare macar sa traim in adevar.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sinceritate? 5 minute? Pe naiba, ma suspendati daca ma apuc sa vorbesc. In primul rand, nu le-as cere nimic. In al doilea rand, i-as impusca pe toti.

| IonelaDY a răspuns:

Eu le-aş cere să-şi respecte promisiunile, să nu mai mintă, să le pese mult mai mult de oameni decât să se îmbogăţească, mai ales pe spinarea noastră. Să fie cinstiţi şi să nu mai fure atât de mult.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Contractele de antamare a lucrarilor de orice fel si in toate domeniile economiei, indiferent de amploare (de nivel personal, firma, comunitate, natie; tot ce se obtine numai prin spaga si relatii azi - adica tot ce se lucreaza in Romania), sa se gaseasca in piata de legume, ca sa poata tot omul (firmele mici si mari) sa isi ia de lucru "la kg. la sac, la portbagaj sau cu basculanta", cat il tin pe el puterile si pe cat ii sunt necesitatile.

| eliaclodia a răspuns (pentru Shammal):

Chiar, de ce copacul vietii e cu radacinile in sus?

| Shammal a răspuns (pentru eliaclodia):

Poate ca arata conexiunea omului cu stele, ca isi trage seva din univers

| Beya_Beatrice_1997 a răspuns:

Sa scada taxele, sa aprecieze poporul, sa nu mai fure, sa creasca salariile bugetarilor si alocatiile copiiilor

| Zoey900 a răspuns:

In Romania, cuvintul politician nu ar trebui folosit. Astia-s hoti cu patalama obtinuta cu "truda" in 20 de ani de hotie.Ce sa le spun? Le spun sa plece, toti, sa lase locul oamenilor cinstiti, ce ofera si un un model pentru generatiile actuale si cele ce vin. I-au adus pe romani la sapa de lemn, si-i vor duce in continuare sa stea ca in lagar. Vor sa duca situatia sinistra a Romaniei la extrem, uitind ca toate au un sfirsit, ca l-au miniat cumplit pe Dumnezeu, ca vor plati inclusiv copiii lor pentru nenorocirea adusa de ei in tara. Or sa ramina in istorie ca o plaga mai rea ca Ceausescu, pentru ca ei nu au nimic, nici doctrina, nici Dumnezeu, sint hoti, escroci. Profita de nestiinta oamenilor simpli in a le politicii, manipulindu-i cu cinism. Sint ca un blestem pentru romani. Speranta putem avea, sint cu streangul de git, numai calaul sa-l traga. Stiu si ei asta, asteapta sa aiba parte de miracole sa scape (unii cred ca miracolul si-l vor aduce singuri, si e bine de cred asa)... miracole Dumnezeu face numai pentru cei buni, pentru ce ce au suferit pe nedrept, asa cum sufera romanii in prezent. Lipsa credintei minime o sa-i piarda. Finalul se apropie. Romanul tace, pentru ca stie acest lucru, el a suferit veacuri la rind... romanul a ramas mai puternic, iar cei ce l-au obidit si asuprit sint strigoii istoriei. De strigoi romanul nu se teme, stim ca are ac de cojocul lor. Te iubesc romanului, oriunde ai fi!

| georgiana9419 a răspuns:

Le-as cere sa se duca dracu'.Au distrus de tot tara asta.

| goodameempire a răspuns:

Să fie impuscați de la un cap la altu laughing

| oprescudorin11 a răspuns:

Foarte simplu si in graba (ca am treaba!)
Le-as cere sa se alfabetizeze!, sa invete si mai ales sa respecte Constitutia Romaniei!(atat cat spune), sa refaca partile interpretabile prin refacerea Constitutiei prin metode LEGALE!
Sa scape Legal si rapid de toti Puscariabilii!
Apoi ...numai apoi: Sa invete sa Managerieze o tara! ...Sa creeze locuri de munca, sa mobilizeze forta de munca imensa, calificata si serioasa a tarii!(o mare putere, imensa care exista! de-adevaratelea)
Sa scape de Bariera (pe care o reprezinta chiar conducatorii) in care numai ei trebuie sa conduca!(ca sa-si pastreze ce au furat!)
....Greu de indeplinit!
Nici chiar eu nu vad o solutie 'amiabila"!
ORICUM, INTREBAREA ESTE ADMIRABILA, NUMAI SA NU FIE RETORICA!
CU DRAG
Dorin

| oprescudorin11 a răspuns:

A-ti votat 30% din votantii tarii! CE VA FACETI CU RESTUL DE 70%?
VETI MAI PUTEA, MULT TIMP FURA!?

SI AIA 30% SUNT 'PARATI! ...PARTASI CU HOTII!"
TREBUIA SA AFLAM SI ASTEA!
cu bine
's-auzim de bine!"
Dorin
...
SA VA TEMETI DE ASTA! ROMANII NU SUNT CRETINI! poate doar hotio si copartasi... UNII!

| Johntown a răspuns:

Oricărui politician de oriunde,dar mai ales celor aleși de mine,îi cer să ne ofere un trai așa cum și l-ar dori dacă ar fi în locul nostru; cu siguranță fiecare om de bun simț visează la decență,de care suntem atât de departe noi românii! În realitate,traiul nostru ne apropie tot mai mult de lumea a treia. Vreau să cred că după atâtea mizerii,cei pe care i-am ales acum, ca singura alternativă, vor face lucrurile să meargă în sfărșit, în sensul pe care ni-l dorim cu toții.Așa să ne ajute dumnezeu, nouă românilor și tuturor locuitorilor planetei.Hai să facem din țara și din planeta noastră un loc din care să regretăm când vom pleca.Quo vadis, domine?

| Vrabie_Rozalia_1958 a răspuns:

Sa nu mai scumpeasca utilitatile, carburantii.

| ingerashmeu a răspuns:

In primul rand mi-as dori ca spitalele din Romania sa fie mai spatioase si cu mai multe medicamente, ca niciunul dintre oameni sa trebuiasca sa astepte pe afara sau la intrarea intr-un spital.Si mi-as mai dori ca taxele sa scada un pic, iar salariile sa creasca un pic mai mult.

| leeya a răspuns:

Eu nu le cer nimic politicienilor deoarece eu vreau sa fiu politician si vreau sa fac eu marile reforme.

| biteretudy a răspuns:

Sa interzica temele

| oxic a răspuns:

Sa revizuiasca legile pentru ca in unele cazuri, sunt incomplete, se repeta acelasi lucru sau se da cu intrepretare

| Alexandru_Rusu_1995 a răspuns:

E foarte simplu sa vina alti conducatori noi TINERI pentru ca lumea s-a saturat de USL PSD PDL NU II MAI DORIM LA CONDUCERE CE MAI VREM DE LA EI?
SA SE IMPUSTE SINGURI CA ALTFEL II IMPUSCAM NOI SAU DEMISIA. A si referitor la cei noi sa nu fie condusi pe la SPATE de cei vechi ca nu am rezolvat nimic.

| dragalexe a răspuns:

politicienilor de 3 lei (sau mai putin) demisioati daca nu stiti sa conduceti o tara!

| bupy a răspuns:

Eu personal, nu le cer nimic, ci vreau ca eu sa ajung la "putere" serios, si am intentii si un sistem radical pentru problemele din Romania, daca vreti sa ma contactati adresa mea de e-mail este:raulnexus@yahoo.com

| Vlelupu a răspuns (pentru ipodelean):

Va multumesc pentru site-ul indicat. Eu nu am prea stat pe net in ultima perioada, caci efectiv timpul nu prea imi permite, fapt pentru care nu v-am raspuns in timp util. Totusi, am lecturat articolele de acolo, dar mi s-a parut o cam slaba activitate, nu neaparat din partea comentatorilor, cat mai ales din partea celor care se ocupa de acel blog. Ultimul articol, ce-i drept substantial si documentat, ca si celelalte, este din matrie 2012 (cam mult de atunci). Tematica este totusi tratabila la orice moment.
Adresa corecta e: http://ateismulactiv.blogspot.ro (adresa indicata da eroare, fiind dactilografiata gresit).
Si eu imi permit sa va indic un site, in care persoane cu spirit intreprinzator si cu o educatie aleasa isi pot impartasi opiniile creatoare si morale, fara a abuza de timpul nimanui, care este cel mai pretios capital:
http://drumulinvingatorilor.ro/ cu forumul Fratia Creatorilor.
Este un site realizat la ideea domnului Pavel Corut, ofiter de marina, psiholog, jurist, scriitor, editor si pasionat de horticultura.

P.S. Eu sunt un credincios al unui Dumnezeu ce nu-i trebuie nici religie si nici intermediari (popi, yoghini, samani, etc.) in relatia strict personala, pe care o are sau nu cu fiecare dintre noi, drept pentru care m-am regasit in ideile autorului cartii de analiza a miturilor religioase, "Mantuirea de dupa cumplita ratacire", Pavel Corut.
Va doresc un nou an plin de impliniri, multa sanatate si putere de munca. E posibil sa ne mai intalnim in acest cadru de dezbateri si nu numai, dar cu siguranta in noul an, caci sunt pe punct de plecare intr-un rest de concediu ce mi-a ramas din vara.

| adutabunuta a răspuns:

In primul rand as vrea ca toti parinti sa aiba slujbe pentru ca nu fiecare poate sa ne intretina dupa aceea sa ajute fiecare copil la randul lui cu daruri cu bani cu tot ce este nevoie ata am avut de spus.

| florin422004 a răspuns:

Sa faca tot felul de strazi care sa se termine la infinit si sa modernizeze orce e vechi.