Pentru ca oprirea la trecerea de pietoni este o OBLIGATIE a conducatorilor auto. Asta e si motivul pentru care trecerile de pietoni sunt presemnalizate: pentru ca cel de la volan sa reduca viteza si sa acorde prioritate pietonilor.
Asta, evident, intr-o lume perfecta.
Pai oamenii, pietonii stiu prea bine ca soferii nu vor opri. E de cand lumea! Acuma si pe ei ii enerveaza si no, arunca, caruciorul in drum, pentru ai determina pe soferi sa opreasca. Dar. Mi se pare totus o prostie... daca cineva vine in viteza si ii zboara caruciorul la aia, tot pe sofer o sa dea vina
Bine, aici e un pic de inconştienţă şi de nepăsare, arunci cărucioru-n faţă, doar dacă ie şi vine tare vreun tir, îl şterge doar pe bebe şi-l face una cu asfaltu, nu şi pe tine. ![]()
Ca şi conducător de autovehicul, la apropierea de trecerile de pietoni, ca şi conduită preventivă este indicat să iei piciorul de pe acceleraţie, şi să-l ţii deasupra frânei, aşa se face. Dac-ai luat un pieton pe capotă pe trecere, asta e = puşcărie, fără discuţii. Nu există "mi-a sărit în faţă şi n-am apucat să-l văd" sau alte scuze. Pietonul aşadar are drept deplin, sau în termeni ai legislaţiei rutiere, are prioritate, să treacă strada pe la trecere.
Nu caruciorul are menirea de a opri masinile, ci trecerea de pietoni in sine. Nu am o parere despre aceste persoane, am insa una despre cele care au nevoie de un mijloc de determinare pentru a opri si a acorda prioritate pietonilor, insa din pacate limitele decentei ma opresc sa o si exprim.