| Sonia822 a întrebat:

Ce se intampla daca detii permis si la un control oftalmologic se descopera ca ai glaucom?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Depinde de gravitate. Daca medicul specialist descopera ca este destul de grav atunci este obligat sa anunte politia rutiera si dreptul de a conduce este suspendat. Daca dupa tratament vederea revine spre normal atunci se reprimeste permisul.

7 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Din cate stiu, glaucomul este o boala care inca nu se poate trata, doar frana.
Daca starea bolii evolueaza, riscul accidentarii este tot mai mare.
Doar medicul oftalmolog poate stabili gradul de evoluare al bolii si daca mai poti- sau nu conduce.

Glaucomul este o boala crunta: netratata poate duce aproape la orbire!

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Se întâmplă ce decizi. Nu îți ia nimeni permisul căci oftalmologul nu divulgă starea ta de sănătate. Dar dacă ții la viața ta, te retragi de la condus.

| romeo78 a răspuns:

Trebuie să anunți medicul de familie, dar să mergeți la comisia de evaluare medicală pentru permis auto pentru a anunța această problemă medicală. Iar, ei, vă vor face o nouă fișă medicală în care pe baza glaucomului vor hotărî dacă mai aveți sau nu dreptul de a conduce un autovehicul.
Problema este de vârstă, dacă e incipientă boala și se poate opera, reface acuitatea vizuală.
În cazul avizului negativ sau pozitiv vă prezentați la direcția de eliberare a permisului auto pentru a vă retrage sau carnetul auto.
Iar, problema este că trebuie să vă gândiți la persoanele din autoturism, dar și la ceilalți participanți la trafic, dacă veți avea un accident rutier grav, cu deces din cauza faptului că nu ați vrut să renunțați la a conduce, cum veți putea trăi în continuare cu acea povară!

| Sonia822 explică (pentru romeo78):

Nu e pentru mine si nu e neaparat raspunsul asteptat. In faza incipienta ochiul e functional, chiar daca nu 100%. Ma intereseaza ipostaza in care se poate face tratament pentru recuperare, fara riscul de a pierde permisul. Raspuns in noua ipoteza ma intereseaza.

| romeo78 a răspuns (pentru Sonia822):

Așa cum am scris mai sus, totul depinde de medicul oftalmolog, vârsta persoanei și cât de gravă este problema. Oricum o boală la ochi, în afară de cele care se pot corecta cu ochelari, reprezintă un mare risc pentru acuitatea vizuală necesară conducerii unui autovehicul.
Dar, fiecare decide ce trebuie să facă!

| Sonia822 explică (pentru romeo78):

Da, daca ati fi in situatia de a pierde locul de munca si a nu mai obtine venituri, cu siguranta n-ati alege sa stati acasa la televizor, si ati eluda in acelasi mod.

| romeo78 a răspuns (pentru Sonia822):

Iertare, dar nu gândiți deloc! Mai există locuri de muncă, fără a fi nevoie de carnet auto. Dar, dacă nu puneți în calcul, ceea ce am scris mai sus, referitor la faptul că poate avea accident rutier, chiar cu decedat și gândiți doar financiar, iertare, de aceea se întâmplă, de multe ori accidente rutiere grave!