| narciss12 a întrebat:

Certificat de inmatriculare retinut de carabinieri in Italia plus amenda..motiv asigurare rca expirata..as vrea sa stiu daca pot recupera certificatul inainte de a plati amenda

7 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu cred ca poti, cred ca este si la ei ca la noi, pentru a reprimi certificatul trebuie sa platesti amenda si sa ai asigurarea facuta. Numai bine!

| narciss12 explică (pentru Ioandelasal):

Nu stiu cum e la noi, dar aici un italian in situatia mea prezinta o asigurare valabila minim 6 luni si reprimeste certificatul, dupa care ramane sa plateasca asigurarea in termenul stabilit de lege dar probabil eu fiind stranier e posibil sa nu am acest drept?

| Ioandelasal a răspuns (pentru narciss12):

Ai aceleasi drepturi ca si italienii, in ce priveste asigurarea. Sigur ca asigurarea se poate plati si in 2 sau mai multe rate, depinde de perioada, dar trebuie platit un avans si la obtinere. Modul de plata depinde si de garantia pe care o oferi ca vei putea plati in rate. Du-te la societatea de asigurari, unde vrei s-o faci si vei vedea conditiile. Succes!

| narciss12 explică (pentru Ioandelasal):

Imi cer scuze, greseala mea rectifc..Nu stiu cum e la noi, dar aici un italian in situatia mea prezinta o asigurare valabila minim 6 luni si reprimeste certificatul, dupa care ramane sa plateasca AMENDA in termenul stabilit de lege dar probabil eu fiind stranier e posibil sa nu am acest drept?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nici o sansa.Va trebui sa faci dovada ca ai platit amenda si ca ai o polita de asgurare valabila.

| Alex1986kk a răspuns:

Aceasta este o situație delicată. Da, este posibil, dar procedura este strictă și poate varia în funcție de comandanța locală a carabinierilor.

Principalul lucru de înțeles este că recuperarea certificatului de înmatriculare și plata amenzii sunt două proceduri distincte, deși conectate.

Procedura generală (ceea ce trebuie să faci):
Soluționarea CAUZEI: Asigurarea RCA

Primul și cel mai important pas este să achiziționezi imediat o nouă asigurare RCA valabilă în Italia. Fără acest document, nu vei recupera certificatul.

Sfat crucial: Cumpără asigurarea de la un asigurator care operează în Italia și care poate emite o copie a Cărții Verde (Certificatul Internațional de Asigurare). Ai nevoie de dovada că ai remediat problema pentru care ți-a fost reținut certificatul.

Recuperarea Certificatului de Înmatriculare:

După ce ai noua poliță RCA, te întorci la comandanța carabinierilor unde ți-a fost reținut certificatul.

Prezinți noile documente de asigurare valabile.

În mod normal, după verificare, carabinierii îți vor returna certificatul de înmatriculare. Scopul reținerii este tocmai acesta: să te oblige să devii conform cu legea.

Amenda:

Amenda pentru circulație fără asigurare este separată.

Poți recupera certificatul înainte de a plăti amenda? Este posibil. Legea italiană prevede că vehiculul nu poate fi ținut blocat dacă proprietarul devine conform. Însă amenza va trebui plătită sau contestată ulterior, într-un termen stabilit. Ignorarea amenzii va duce la sancțiuni mai grave.

Verifică pe amenda primită procedura exactă de plată și termenele.

Recomandare urgentă:
Achiziționează imediat asigurarea RCA. Poți încerca să o faci online de la un asigurator internațional care acoperă Italia.

Contactează un avocat sau un consultant auto din Italia care cunoaște procedurile locale cu carabinierii. Aceasta este cea mai sigură variantă pentru a evita neînțelegeri.

Pentru viitor, pentru a evita astfel de situații costisitoare și stresante, vă recomandăm să vă verificați întotdeauna valabilitatea asigurării RCA înainte de a călători în străinătate. Puteți găsi asigurări valabile în UE pe site-ul nostru: https://asigurari-braila.ro.

| Klnflorin a răspuns:

Gasestti informatii despre rca online pe http://www.rca-activ.ro/calculator-rca.html