| Whydidmufasadie a întrebat:

Dacă iau un spray paralizant la școala (am 18 ani), iar apoi in autobuz, cu intenția de a-l folosi numai pentru autoapărare, pe drum, atunci sunt in afara legii?

Având in vedere:

Codul Penal prevede, la art. 372, faptul ca portul sau folosirea fara drept a obiectelor periculoase la adunarile publice, la manifestarile cultural-sportive, in locurile special amenajate si autorizate pentru distractie ori agrement sau in mijloacele de transport in comun se pedepseste cu inchisoare de la sase luni la doi ani sau cu amenda. De asemenea, portul sau folosirea acestor obiecte in institutii publice se pedepseste cu inchisoare de la unu la trei ani sau cu amenda. Prin obiecte periculoase se intelege cutit, pumnal, arme neletale care nu sunt supuse autorizatiei, dispozitive pentru socuri electrice sau cu substante iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant.

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Ti-ai dat singur raspunsul, avand in vedere prevederile art.372 din Codul penal, respectiv ca este interzis portul celor indicate in anumite locuri sau la anumite evenimente.
Daca il porti in locurile/evenimentele indicate ai comis aceasta infractiune.

| AllMight a răspuns:

Nu, nu esti in afara legii, legea e clara ca nu ai voie.
Dar daca nimeni nu stie de el si nu te lauzi cu el, atunci e norocul tau.

| Whydidmufasadie explică (pentru AllMight):

Mda, ma gândeam totuși ca prin,, port’’ se referă la altceva, dar da, e clar. Legea e foarte prost făcută. Adică mulți oameni trec pe parcursul zilei prin instituții, prin mijloace de transport in comun etc. Cum se presupune ca se pot apăra dacă nu au voie sa dețină mijloacele necesare?