|

Daca un magazin nu da bon fiscal clientului, dar are casa de marcat pot anunta vreo institutie si apoi poate sa il amendeze sau sa il inchida?

4 Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Conform OUG nr.28/1999, rep. in 2005, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"(10) În cazul în care operatorii economici prevăzuţi la alin. (1) nu înmânează clientului bonul fiscal sau înmânează un alt document decât bonul fiscal, cu excepţia situaţiei prevăzute la alin. (8), clientul este obligat să solicite operatorului economic înmânarea bonului fiscal.
  (10^1) În cazul în care operatorii economici prevăzuţi la alin. (1) refuză emiterea şi înmânarea bonului fiscal clientului, cu excepţia situaţiei prevăzute la alin. (8), acesta din urmă are dreptul de a beneficia de bunul achiziţionat sau de serviciul prestat fără plata contravalorii acestuia."
Doar daca ai solicitat bonul fiscal si nu ti l-a dat atunci poti reclama la ANAF si firma detinatoare a magazinului va fi amendata. Va trebui sa ai probe pentru ce reclami.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sa mori tu ca ai nevoie de bon fiscal

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru DeniKun):

De von fiscal avem nevoie toți, țara are nevoie de finanțe ca să funcționeze și pentru tine, chiar dacă ție nu îți pasă de asta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pai avand in vedere ca nu iti da bon, dar se considera magazin ai putea sa il reclami, desi nu inteleg de ce ai face asta...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează