| LanguageMaster a întrebat:

De ce abrogarea pensiilor speciale afectează independența justiției?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

O afecteaza doar in optica magistratilor, ca altfel nu ar avea de ce sa o afecteze. Este adevarat ca magistratii au mai multe interdictii si incompatibilitati decat alte categorii dar au salarii bune si astfel au pensii si mai mari.
Totusi as fi de acord sa aiba ceva in plus la pensie, de ex. la pensia contributiva sa li se adauge un procent din aceasta pentru fiecare an lucrat in magistratura si la fel pentru celelalte pensii speciale (politisti, militari, etc).

2 răspunsuri:
| Wr3nch a răspuns:

Ca vezi doamne saracii judecaori se gandesc ca cum o sa poate trai ei la pensie fara mii de lei si ar fi mai dispusi sa ia mitalaughing

| CodrutElian1990 a răspuns:

Consider ca legile care privesc o categorie de oameni nu ar trebui sa fie hotarate de catre acestia. Sa fie hotarate de catre parlament cu 2/3 din membrii acestuia, iar CCR sa-si spuna doar parerea. Care judecator ar fi de acord sa i se reduca veniturile, care deja sunt exorbitante fata de muritorul de rand. Ca ceea ce se prevede prin legea de salarizare este doar varful aizbergului ce reprezinta veniturile magistratilor.
Unde mai pui ca suntem printre putinele tari din lume unde procurorii sunt magistrati. In majoritatea tarilor acestia sunt functionari publici cu statut special, care sunt aparatorii statului, asa cum avocatul este aparatorul cetateanului. Justitia este facuta de judecatori, prin instantele de judecata, nu de procurori.
Nu zic, cei care au statut special ca magistratii, armata, politia etc., datorita constrangerilor pe care le au, sa nu aiba pensie mai mare, dar nici asa sa fie de 20-30 de ori peste pensia medie, cum au magistratii.