| Victoria a întrebat:

De ce in Romania predomina elevii "vanatori de note" in detrimentul celor care invata pentru ca le place sau pentru ca stiu ca doar avand cultura generala vor izbuti in viata? De ce sistemul de invatamant din tara noastra promoveaza invatatul pe derost? Poate ca sunt intrebari retorice, dar nu m-am putut abtine sa le pun aici.

8 răspunsuri:
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Pentru ca modelele elevilor din Romania sunt distorsionate.
Am avut, anul trecut, surpriza naucitoare de a auzi un parinte spunandu-mi, la sedinta: "la ce-i trebuie, doamna, atata scoala? Ia uitati-va la Becali, ca n-are scoala si ete ce bogat e!"
Daca ii intrebi pe cei de clasa a VIII-a ca cine ar vrea sa fie, iti vor insira nume de fotbalisti, de manelisti total analfabeti, dar plini de bani. Unul n-o sa-ti spuna ca vrea sa fie un al doilea Einstein (nu ca ar sti la ce echipa a jucat!).

pupimik
| pupimik a răspuns:

Pentru ca sistemul e de o asa maniera...incat produce "vanatori de note". Din moment ce la facultate se intra pe baza mediilor... e normal ca elevii sa devina niste vanatori de note.Cat timp majoritatea facultatilor isi selecteaza studentii in fuctie de mediile acestora, elevii nu vor fi determinati sa invete ci doar sa vaneze note.
Nu vreau sa fiu rea, dar sistemul nostru de invatamant este unul corupt. Ce mai conteaza ce stie elevul...cat timp poate sari oricand cu banul daca e nevoie? E aiurea...
Nu mai zic nimic...

| asko a răspuns:

Sistemul de dezvatamant este unul vechi, carpit, si care nu are nici o legatura cu situatia actuala economica, a resurselor umane, a pregatirilor cautate, necesare, etc
sistemul universitar este un sistem de produs bani, de umflat conturi, de propasire a nepotismului, unei tot acei bravi si vechi profesori - atoatestiutori in multe cazuri dar nu neaparat- fac carte cum stiu ei in continuare, adica toceala, note pe lucrari, teze, licente - se mai dau inca licente clasice unde vii cu ea de acasa "facuta" cum stii mai bine
notiunile asa frumoase pe hartie de didactica (eseul, conflict socio-cognitiv, discutia libera, si altele) raman in continuare frumoase tot pe hartie
si ce e mai grav - viitorii profesori sunt produsi in continuare de vechiul sistem

| Elena1234456 a răspuns:

Asa au fost si asa vor fi intodeauna.

| oz a răspuns:

Pai ce sa fac...eu i-au note mari ca nu scot ochiu profesorului cu degetele, ca sa vada ca stiu.Raspund exact cand trebuie...si cand nu stiu ceilalti. Daca inveti si nu iei note mari...inseamna ca nu te ajuta motorasul.Eu nu prea invat... dar prind imediat si dau raspunsuri complete la intrebari grele, la care ceilalti colegi nu pot raspunde.Asta nu inseamna ca daca i-au o nota mare nu o merit.Cultura generala nu o faci cu toceala...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna! Asko are dreptate. De exemplu un coleg de-al meu care era foarte slab la invatatura s-a mutat in Italia si acolo este cel mai bun din clasa si nici nu stie limba italiana foarte bine. Sunt multe lucruri in invatamantul romanesc care nu isi au rostul. Colegul meu face lectii usoare, dar pe care le va tine minte.
Suntem vanatori de note deoarece nu ne place sa invatam. Invatam o lectie, doua si luam 2- 3 de 10 pe ele, apoi lenevim. Materia este extrem de grea si de multa, iar profesorii foarte nepasatori.

| dragosn08 a răspuns:

Scoala nu te ajuta in ceea ce faci de exemplu logaritmii nu te ajuta cu nimic in viata

| dragosn08 a răspuns:

Scoala te obliga sa tocesti pentru ca matera este grea si programa incarcata. SI NICI NU E BINE SA RETII CEVA DIN SCOALA PT CA INFORMATIILE DE ACOLO NU SUNT INDISPENSABILE IN VIATA.
Nota conteaza ca sa ajungi la un servici bun doar atat. Multi oameni fac cu totul altceva decat meseria invatata la facultate.