| Anonimulantisocial17 a întrebat:

De ce majoritatea batranilor sunt sustinatori ai partidului PSD? De exemlu ieri in timp ce ateptam sa se dechida magazinul vreo 4 mosnegi vorbeau ca vor ca sa castige PSD si nu numai ei, am si o profesoara de vreo 60 de ani care se certa prin comentarii pe faccebok cu unii despre partide si ea zice ca psdul nu e corupt etc.

Răspuns Câştigător
| Alinailies a răspuns:

Le promite mereu ca le mareste pensia.
Soacra mea ma batea la cap sa votez psd ca altfrl vin altii la putere si nu-i mai dau cei 500 lei.
Deci ei voteaza pentru pensie(batranii), nu se gandesc la viitorul copiilor, nepotilor, se gandesc doar la cei 50 lei luati in plus la pensie.
Sunt convinsa ca pentru unii acei 50 lei in plis inseamna mult dar la copiii nostri ni se gandeste nimeni?
In tara asta nimeni nu facr nimic pentru copii, n-au un viitor dar pot sa fie fericiti pentru ca bunicilor li se mareste pensiasad

23 răspunsuri:
| Adrian5575 a răspuns:

Pentru ca au promis marirea pensiilor laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Aur e cel mai bun si pe locu 2 psd

| CodrutElian1990 a răspuns:

Cata mojicie in postarea ta. La fel pot sa zica si ei despre ci ce voteaza cu ate partide.
Dar sa stii ca cel putin 50% dintre batrani va baga in buzunar cu cunostintele si in special cultura pe care o au.
Cine nu-si respecta batranii nu-si respecta parintii si bunicii. Cine nu-si respecta parintii este un om care nu are respect nici pentru sine.

| CodrutElian1990 a răspuns:

Am scris cu indignare si am facut greseli de scriere. Da, sunt indignat ca prin asta mi-ai jignit si parintii mei pe care ii iubesc foarte mult.

| Holiday a răspuns (pentru CodrutElian1990):

De fapt generatiile nascute intre 1940 si 1975 in Romania nu bubuie deloc de inteligenta. Cel mai evident e asta in momentul in care vezi cum a ajuns Romania dupa 30 de ani de la revolutie, in conditiile in care in primii 20 de ani au fost manageriati tocmai de ei. Ei au votat, ei au muncit, ei au facut cartile. Daca tie ti se pare ca au facut-o inteligent, inseamna ca chiar ai o problema.

| MValentin a răspuns (pentru Holiday):

Te respect din tot sufletul cu aceste cuvinte, chiar acum am un cont fake de batran de Facebook si am intrat in grupurile de pensionari samd, cand imi vad ochii cum ii idolatrizează aia pe Ceausescu nu imi vine sa cred.
https://www.facebook.com/100281505006045/posts/210318167335711/
Uite dovada

| Holiday a răspuns (pentru CodrutElian1990):

Nu ma freca la icre cu du-te dracului "ignore", iarta-ma, n-am vrut, te rog "stop ignore". E prima si ultima oara cand iti accept cererea, foloseste-o inteligent.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru Holiday):

Uite, nu stiu ce varsta ai. Eu nu sunt nici tanar, nici batran. dar iti recomand sa mai studiezi ce inseamna inteligenta, invatatura si cultura.
Tot ceea ce se cunoaste azi se bazeaza pe descoperirile inaintasilor. Aproape tot ce este construit in tara este facut si de aceste generatii cu munca, inteligenta si cultura lor.

| Holiday a răspuns (pentru CodrutElian1990):

"Aproape tot ce este construit in tara este facut si de aceste generatii cu munca, inteligenta si cultura lor."

Exact asta am zis si eu. Situatia in care se afla Romania acum este generata exact de munca, inteligenta si cultura generatiei de care vorbim. Iar cum situatia e nasoala, munca, inteligenta si cultura generatiei respective lasa de dorit. Ce nu e suficient de clar?

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru Holiday):

Nu! Ca au ajuns la putere, dupa revolutie, toti renegatii si bisnitarii din timpul lui Ceausescu. Adica toti latraii, cum zicea cineva. Cei care aveau stiinta si experinte in conducere au fost inlaturati. Vrei sa zici ca acum treburile merg spre bine? Cunosc foarte bine fenomenele sociale din cei 30 de ani ca le studiez.

| Holiday a răspuns (pentru CodrutElian1990):

"Nu! Ca au ajuns la putere, dupa revolutie, toti renegatii si bisnitarii din timpul lui Ceausescu."

Cum au ajuns? Nu cumva prin vot? Cam da.

"Vrei sa zici ca acum treburile merg spre bine?"

Merg ceva mai bine ca atunci. E imposibil ca atunci cand exista cateva generatii de ratati sa nu se transmita si urmatoarei generatii mare parte din metehne. Lucrurile sunt de durata, iar romanul e renumit pentru "las-o asa, ca merge si asa", sau "trebuie sa facem asa, pentru ca asa am pomenit eu de cand ma stiu".
De ce crezi ca suntem campioni europeni la wc in fundul curtii?

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru Holiday):

Merg binee? Un haos cum este acum nu a fost nici pe timpul anilor 1996-2000 cand era conglomeratul de partide care se intelegeau ca in fabula lui Donici: Racul, broasca si cu stiuca.
Sa nu ma crezi partizanul vreunei parti, ca sunt apolitic. Doar studiez fenomenele politice.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru CodrutElian1990):

De ce idolatrizezi asa mult generatia educata in comunism?
Oamenii aia sunt cea mai neadaptata generatie a tarii. Drept dovada ca odata dupa revoluție au fost atat de incapabili sa inteleaga schimbarea si sa gandeasca altfel incat si au batut joc de democrație.

| Drimmero a răspuns:

De comunisti ce sunt, batuti in cap si orbi (la figurat) ca nu vad realitatea si cred orbeste in ce le promite psd-ul. D-aia trebuie sa se iasa masiv la vot ca sa nu ne decida astia parlamentarele.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru suntserios):

Nu idolatrizez comunismul. Parintii mei, mai ales tatal meu a avut de suferit in comunism.
Daca studiem istoria schimbarilor, nici o clasa existenta la putere nu au inteles schimbarea. Face parte din natura umana.
Ce vrei sa zici ca acum este democratie?
De ce totusi apreciez mai mult modul cum se rezolvau problemele decat acum? Iti dau un exemplu minor. Tatal meu se lupta de 11 ani prin instante ca sa dovedeasca faptul ca o parcela de teren primita inapoi din CAP si aflata in mijlocul satului, este in intravilan si nu in extravilan, desi este inconjurata de parcele aflate in evidenta in intravilan. Primaria, in loc sa se ocupe de reglementarea situatiei, deoarece are aceasta obligatie, se opune. S-a format o cardasie intre judecatori, avocati, primar, politie, incat chiar cei de la judet numesc zona ca republica. Si nu ai ce le face. Pe timpul lui Ceausescu, asa cum spune tatal meu, zburau toti din functii pentru acest lucru.
Nu mai vreau sa dezvolt.
Cunosc problema, deoarece, avand pe langa altele si cunostinte juridice necesare pentru a-l ajuta pe tatal meu, ca sa nu mai plateasca avocati.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru Drimmero):

Toti promit si nu fac nimic. Dar mie nu-mi iese din cap, desi eram foarte tanar, acea perioada a lui Constantinescu cand au disparut taranistii, apoi raul pe care l-a facut pentru tara matelotul, hot si turnator. Si atunci? In cine sa cred? Toti sunt o apa si-un pamant.
Cei din privat se bucura ca le taie din salariu bugetarilor PNl-istii daca ajung la putere. Alta gogomanie. Pai le taie ca sa se mentina mana ieftina de munca pentru firmele straine care au cucerit tara, in loc ca salariul celor de la privati sa se ridice la nivelul bugetarilor. Marirea salariilor la bugetari a avut drept scop acesta, asigurand si un salariu minim ridicat, dar pe care actuala putere nu l-a mai marit asa cum era prevazut in legea cadru a salarizarii. In acest fel n-o sa mai ajungem niciodata la un salariu cat de cat apropiat de cel mediu in UE.
Multi uita de zicala romaneasca: Sangele apa nu se face. Chiar credeti ca Johanis tine la Romania? Sau credeti ca celor din conducerea UE, dominata de tarile dezvoltate, ii doare undeva de Romania?

| Drimmero a răspuns (pentru CodrutElian1990):

Altceva in afara de psd mai stii ceva?

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru CodrutElian1990):

Tatal tau spune prost.
Pe vremea lui Ceausescu nu zbura nimeni decat daca era infidel partidului. In rest nepotism, pile de partid cacalau

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru suntserios):

Tu de unde stii? Te rog sa ma crezi ca sunt documentat in aceasta problema. Astazi sunt mai multi pilosi in functii de conducere, decat atunci. Asta ca e democratie bazata pe "meritrocratie". Nimeni nu avea astfel de pile ca sa nu zboare din functie. Au zburat ei si ministrii, secretari ai CC-ului etc., daramite un primar, judecator, procuror, director de orice fel. Si se facea "democratic": se intrunea comitetul de partid pe institutie care analiza situatia, dadea sanctiune sau propunea adunarii generale excluderea din partid, schimbarea din functie etc. (In orice functie de conducere era numit cu avizul comitetului de partid, care era compus din toate categoriile de oameni din institutie, intreprindere.)
Daca seful acelei institutii nu era de acord cu schimbarea intervenea consiliul (comitetul) politic de la esalonul superior si seful superior care avea dreptul sa demita pe oricare subaltern.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru Drimmero):

Doar la o asemenea afirmatie te-a dus mintea dupa ce ai citit ce am scris? Nu ai inteles ca pentru mine toti sunt la fel? Sau daca spun ca si romanii trebuie sa traiasca mai bine, sa aiba un salariu apropiat de media din UE, sunt PSD-ist? Vai tie, Romanie pe mana cui ai incaput si o sa fii in continuare: oameni fare de tara.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru CodrutElian1990):

Cine nu era loiai partidului zbura.
cine era loiai partidului prima avantaje.
asta era singura democratie.

Cu asta s-a invatat generatia educata in comunism pe care o idolatrizezi tu. Daca esti loiai merge si asa.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru suntserios):

Da ai dreptate cu loialitatea. Dar de multe ori nu partidului, ci conducatorilor acestuia de la toate esaloanele. Dar azi cum este? Nu se schimba toate conducerile daca se schimba partidul de la conducere? Uneori si femeia de serviciu de la scoala?

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru Drimmero):

Daca citeai cu atentie, deduceai ca in perioada lui Constantinescu a disparut un partid istoric, determinata de matelotul betiv si turnator care apoi ne-a nerocit tara, ajutat si de impotenta conducerii acestui partid. O fi fost si taranistii niste PSD-isti mascati pe care-i deplang?